poseban gost

Zrelost i raskoš vokalne interpretacije: Zele Lipovača udružio snage s pevačem Black Sabbatha!

0
Zele Lipovača, osnivač i mastermind grupe "Divlje Jagode", posle uspeha sa prvim singlom s istoimenog albuma "Internal Waves of Love", u petak je predstavio spot za pesmu "Missing You", drugi singl s ovog spektakularnog albuma.
foto: Promo
foto: Promo

Na novom singlu se kao poseban gost pojavljuje poznati britanski pevač Tony Martin, koji je u svom desetogodišnjem radu s grupom Black Sabbath ostavio neizbrisiv vokalni i autorski trag. Tony Martin u pesmi "Missing you" pokazuje svu zrelost i raskoš vokalne interpretacije, a video za tu pesmu snimljen je na nezaboravnim lokacijama Londona i Zagreba.

Vizualnu priču pesme "Missing you" osmislio je i snimio Dario Godič iz Cinematix studija. Za potrebe snimanja ekipa je iz Zagreba otputovala u London i spojila najupečatljivije lokacije dve prestonice.

Nadam se da je 'Internal Waves of Love' album koji će publika prepoznati i koji će godinama slušati, a da se ne umore. Iako koncepcijski inspirisan raznim važnim događajima, mestima i ljudima koji su fascinirali kroz istoriju, ovaj album je ujedno i čista emocija ljubavi i lepote svega što me okružuje", rekao je Zele povodom izlaska njegovog drugog solo albuma.

Dugoočekivani solo album "Internal Waves of Love" Zeleta Lipovače, čarobnjaka na gitari, prava je poslastica za sve ljubitelje dobre muzike, a već u prvim danima nakon objavljivanja skupio je zavidan broj pozitivnih kritika i reakcija. Za potrebe novog albuma Zele je okupio vrhunsku svetsku ekipu i dve godine radio na relaciji London – Gothenburg – Zagreb.

 

Nakon višemesečnog snimanja u poznatom studiju "Šišmiš", album seli iz Zagreba u Švedsku, gde legendarni gitarista grupe King Diamond i muzički producent Andy LaRocque u svom svetski poznatom studiju "Sonic Train" radi miks i mastering albuma.

Danas, nakon više od 35 godina karijere s Divljim Jagodama i preko 3 000 000 prodanih nosača zvuka, iza sebe ima veliki opus; više od 1500 odsviranih koncerata i 27 snimljenih albuma, kao i veliku listu muzičara i izvođača za koje je takođe stvarao. Zvuk njegove gitare govori umesto njega. Njegova sola se ne slušaju, nego pevaju!

makonda-tracker