Gregorian u Srbiji

Vrhunski glasovi predvođeni Ameliom Brajtmen: 8. februara u Hali sportova

0
Spektakularna muzička i vokalna grupa GREGORIAN održaće koncert u sredu, 8. februara u Hali sportova u okviru svoje oproštajne turneje “Master of Chants – Final Chapter Tour”.
foto: Promo
foto: Promo

Gregorian u Srbiju dolazi u svom najboljem sastavu koji čine vrhunski vokali predvođeni jedinim ženskim glasom,Ameliom Brajtman, sestrom svetski proslavljenog soprana, Sare Brajtman. Amelia Brajtman nastupala je kao prateći vokal na koncertima čuvene sestre a sa Gregorianom je započela saradnju 2008. godine. Njena uloga u Gregorianu je višestruka jer pored toga što je jedini ženski vokal, Amelia je i jedan od glavnih kompozitora/aranžera u ovom sastavu.

 

Za koncert u Hali sportova, Gregorian je pripremio novi scenski spektakl sa još većom primenom specijalnih i svetlosnih efekata, zanimljivim koreografijama i bogatom scenografijom. Svaku numeru pratiće rasveta uz obilatu primenu lasera.

 

foto: Promo

Gregorian čine osam muških i jedan ženski vokal iz pratnju rock benda sa bubnjevima, gitarom i klavijaturom i jedini je svetski sastav koji uspešno sjedinjuje gregorijanski koral sa pop rock muzikom.

 

U Hali sportova, 8. februara, izvodiće najveće hitova svetskih izvođača poput Selin Dion, Queen,Guns’n’Rosesa, Rolling Stonesa, U2-a, Depeche Modea, Coldplaya, R.E.M-a, Metallice, Led Zeppelina, Green Daya ali i filmske teme iz filmova Kum, Titanik, i dr..na sebi svojstven način.

 

foto: Promo

Da je reč o svetskoj senzaciji govori podatak o 1.3 miliona posetilaca širom sveta koji su videli njihov show i više od 20 miliona rasprodatih albuma.

Ovaj mističan i magičan bend do sada je snimio 200 pesama koje su objavljene na 11 studijskih albuma kao i šest live DVD izdanja od kojih je jedan DVD snimljen na koncertu u Beogradu, 2013. godine.

 

 

makonda-tracker