sedmo studijsko izdanje

Bend Elbow predstavio novi album "Little Fictions"

0
Engleski rok bend Elbow je objavio sedmo studijsko izdanje "Little Fictions"!
foto: promo
foto: promo

Album je sniman u Škotskoj i Mančesteru, a nasleđuje izdanje "The Take Off and Landing of Everything" (iz 2014. godine), i beleži saradnje sa muzičarima The Hallé Orchestra, horom Hallé Ancoats Community i bubnjarom Alexom Reevesom. Takođe, novo izdanje, kao i prethodna tri, produkcijski potpisuje Craig Potter. Bend je osnovan još 90-ih godina, a ime Elbow je usvojeno 1997. godine. Članovi benda su Guy Garvey (vokal i gitara), Craig Potter (klavijature, klavir i prateći vokal), Mark Potter (gitara i prateći vokal) i Pete Turner (bas gitara i prateći vokal).


Ovo izdanje je bržeg ritma, a Mark Potter ga opisuje rečima "Zvuk ljudi koji vole ono što rade, ali se vole i međusobno". "Little Fictions" donosi 10 pesama, predvodi ga najavni singl "Magnificent (She Says)", a prethodno su objavljene i pesme "All Disco", kao i "Gentle Storm". Uz pomenuti, novi album, Elbow iza sebe imaju još šest studijskih izdanja: “Asleep in the Back” (2001. godina), “Cast of Thousands” (2003. godina), “Leaders of the Free World” (2005. godina), “The Seldom Seen Kid” (2008. godina), “Build a Rocket Boys!” (2011. godina) i “The Take Off and Landing of Everything” (2014. godina).


Odlaskom bubnjara Richarda Juppa pre samog procesa pisanja i snimanja, na samom početku bend je odlučio da pristupi ritmu na nešto drugačiji način. Tako su se rokeri ovoga puta poigrali perkusivnom bukom, semplovima, i loopovima, a čitava paleta ritmova poput go-go ritma u pesmi "Gentle Storm", pa sve do soula, predstavlja novu težnju ka eksperimentisanju proisteklu iz potrebe, ali i želje.

 

Album možete preslušati i preuzeti OVDE

makonda-tracker