balkan music awards

Jasna Đokić dobitnica nagrada za izvaredan doprinos muzičkoj umetnosti Balkana!

0
U velikoj dvorani Doma Sindikata u Beogradu, poznatoj interpretatorki zabavne i izvorne muzike Jasni Đokić, uručena je prestižna statua Balkanska Muzička Nagrada - Balkan Music Awards odlukom medijskih kuća na Balkanu i nacionalne izdavačke kuće PGP RTS.
foto: Promo
foto: Promo

Žiri ovog renomiranog događaja koji se održava dugi niz godina sačinjavali su predstavnici televizijskih i radijskih redakcija, priznati producenti i menadžeri, predstavnici diskografskih kuća na Balkanu, urednici štampanih medija i internet portala.

 

Predstavnici produkcijske kuće PGP - RTS ; Radmilo Cvijović, Marko Milutinović i Mikica Antonić koji znaju šta je kvalitet i uvek prepoznaju raritet. uživali su slušajući pesmu ,, Goro le Goro'' u Jasninoj interpretaciji. Svoje oduševljenje nisu krili - ponosni na svog ekskluzivnog izvođača.

 

- Svako priznanje i svaka nagrada koju sam dobila, daje mi je dodatni vetar u leđa da nastavim da stvaram ono što volim. Veoma sam srećna zbog Balkanske nagrade! Održavajući koncerte i gostujuću na mnogim televizijama širom Balkana, zavolela sam Balkan i stekla publiku. Takođe sam počastvovana što sam zvanično Ekskluzivac PGP-a RTS-a i što su predstavnici moje matične kuće došli na moj nastup da mi pruže podršku iz prvog reda - izjavila je vidno raspoložena Jasna Đokić.

 

foto: Promo

Inače, Jasna Đokić je dugogodišnji vokalni solista Radio Beograda i Radio Televizije Srbije. Završila je Akademiju muzičke umetnosti, po struci profesor muzike. Profesionalnim pevanjem počela je da se bavi još 1998. godine kada se prvi put pojavila u emisiji ,,Cune i prijatelji''. Dugi niz godina snimala je pesme za trajni arhiv sa orkestrom Branimira Đokića i Ljubiše Pavkovića. 2002. godine bila je članica ansambla Đerdan, gde nakon pet godina postaje prepoznatljiva po pesmi ,,Alaj mi je večeras po volji'' koju često izvodi na javnim događajima. U karijeri je objavila pet albuma, dok je poslednji nešto drugačiji. Ona izvodi starogradske pesme, romanse, zabavne, narodne... Nedavno je odlukom publike i medija nagrađena Titulom DAMA 2016. godine.

 

Ova nagrada, u četvrtak, 2. februara, uručena i Maji Odžaklievskoj, bendu Neverne bebe, Kikiju Lesendriću, benduTeška Industrija, sestrama Gobović i mnogim drugim uspešnim javnim ličnostima.

 

makonda-tracker