31. marta u Sava Centru

Slavni Ričard Klajderman u srpskoj prestonici: Popularne kompozicije i rok numere na klasičan način

0
Poznati francuski pijanista Ričard Klajderman održaće svoj solistički koncert 31. marta u Sava Centru a prestonica Srbije imaće priliku da već ovog proleća uživa u izvođenju dobro poznatih popularnih kompozicija i rok numera na klasičan način...
foto: Promo
foto: Promo

Pijanista će u beogradskom centru Sava nastupiti uz pratnju osam gudača.

 

Ričard Klajderman je rođen 28. decembra 1953. godine. Ovaj francuski pijanista počeo je da uči da svira klavir sa 6 godina zahvaljujući tome što je njegov otac bio učitelj klavira. Upisuje se na Conservatoire de Paris sa navršenih 12 godina. Kasnije će se zainteresovati za savremenu muziku i pratiti dobro poznate francucke pevačke zvezde.

 

Kada je 1996. godine snimio kompoziciju "Balada za Adelinu" francuskog muzičkog producenta Paul de Sanneville život mu se radikalno promenio. Ova ploča prodata je u 22 miliona kopija u 38 zemalja sveta.

 

Klajderman je snimio više od 1300 kompozicija različitih žanrova i uspeo da stvroi novi romantični stil izvodeći popularne kompozicije i rok numere na klasičan način. Ovakav način izvodjenja postao je zaštitni znak Ričarda Klajdermena. Veoma je popularan širom sveta a ušao je i u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji pijanista na svetu.

Prodaja ulaznica za koncert pijaniste Ričarda Klajdermana je počela, a karte se mogu potražiti na blagajnama Sava Centra i Event tima.

makonda-tracker