Oduševili beogradsku publiku

Ana Sofrenović i Jelena Gavrilović kao Diznijeve junakinje na gala koncertu Regionalne dečje filharmonije "Zimska muzička čarolija"

0
Nakon trijumfa na Tašmajdanu pred više od 10.000 gledalaca, Regionalna dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ održala je u Sava centru, 26. januara gala koncert pred oduševljenom beogradskom publikom.
foto: Promo
foto: Promo

Repertoar koncerta bio je prilagodjen i najmlađoj publici i na programu je, pored klasičnog repertoara bilo i prepoznatljivih numera iz crtanih filmova, kao i filmskih klasika. Dirigent je bio naš renomirani umetnik i pedagog, osnivač orkestra Camerata Serbica i Lola classic, Ljubiša Jovanović.

 

Koncert je otvoren numerom "Zvončići" u izvođenju Hora Dečjeg kulturnog centra Beograd pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović a voditeljski par bili su Minja Subota i Ana Sofrenović koja je tokom koncerta izvela i numeru iz filma Meri Popins.

 

Jedna od gošći bila je i glumica Jelena Gavrilović koja je izvela numeru iz Diznijevog crtanog filma "Frozen" a specijalni gost bio je i umetnik Miloš Nikolić.

Na programu su se smenjivale kompozicije De Falje, Štausa, Sarasatea kao i muzika iz filmova Pirati sa Kariba, Star wars itd - dakle muzika za sve od 5-105 godina, sa nekoliko numera iznenađenja za sve Beograđane.

 

Ovim koncertom Dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ počeli su sa obeležavanjem desetogodišnjice od osnivanja najavivši na taj način bogat program i projekat „Godina muzike“.

 

Adria Media-magazini Story, Cosmopolitan, Espreso, Stil, YuMama i Kurir bili su jedni od mnogobrojnih medijskih sponzora koncerta.

makonda-tracker