lepe vesti

Koncert popularnih Sarajlija u Mikser Hausu: Sve je spremno za veliki povratak Teške industrije pred beogradsku publiku

0
U subotu, 21. januara, kultni sarajevki bend Teška industrija na čelu s Ivicom Propadalom, vraća se u velikom stilu pred svoju vernu beogradsku publiku, i to nakon 39 godina.
foto: Promo
foto: Promo

Koncert u Mikser House-u, kojeg su članovi Teške idustrije nazvali Bili i ostali raja omaž je sarajevskoj pop-rock školi, a bend će na njemu odsvirati pesme koje su presek karijere Teške industrije, uz sve hitove s poslednjih albuma.

Pred beogradski koncert, Ivica Propadalo, frontmen i basista benda Teška industrija, otkriva zašto mu je beogradski koncert tako važan i poziva sve fanove starog dobrog sarajevskog pop-rock zvuka da se pridruže koncertu u Mikser House-u u subotu, 21. januara. Nakon koncerta, bend je predvidio i druženje sa fanovima i beogradskim kolegama koji se očekuju na koncertu benda koji je za sva vremena upisan u pop-rock istoriju bivše države.

 

foto: Promo

- Koncert koji je pred nama u Mikser House-u za nas je veoma važan koncert, jer Beograd je naravno bio i ostao muzička prestonica. Svima nama koji smo sedamdesetih počinjali graditi karijeru, bio je san potvrditi se u dva najveća grada - u Beogradu i Zagrebu. Ko to nije uspeo, nije se smatrao ozbiljnim bendom! A u koncertnoj aktivnosti Beograd je tu neprikosnoven. Naravno nekada nije postojao tzv. turbo folk, postojala je samo kvalitetna narodna muzika. Hteli mi to priznati ili ne pop i rock muzika je danas ugrožena i to u celoj regiji. Nastupilo je površno vreme u svim segmentima pa tako i u muzici. Više prolaze jeftini, banalni tekstovi nego kvalitetni i ozbiljniji. Pokojni, veliki čika Duško Trifunović, a koji je autor većine ranih pesama Teške industrije, ali i autor većine tekstova Bijelog Dugmeta verovatno se okreće u grobu. Njegovi tekstovi očito vise nisu za ovo vreme. Ali nije sve baš tako tragično. I dalje se na našim prostorima pojavljuju izuzetno kvalitetni izvođači, a i naše kolege, baš kao i bend Teška industrija, mi i dalje trajemo na sceni! - naglašava Propadalo, uz kojega je u bendu Teška industrija još od 1973. i gitarista Vedad Hadžiavdić.

 

S ulaskom u 2017, Teška industrija obeležava i 44 godine postojanja ovog dugovečnog sarajevskog benda, ali stvarni “revival” ovog benda, desio se pre desetak godina.

 

- Teška industrija se podigla iz pepela i ponovo počela stvarati pesme i raditi turneje pre desetak godina. Ali izlaskom albuma Bili smo raja, koji je posvećen sarajevskoj pop i rock školi, ponovo smo na neki način vratili staru slavu. Samo nije bilo prilike da se i ovde, u Beogradu predstavimo na pravi način. Zato na koncertu u Mikser House-u očekujemo sve generacije publike – od naših vršnjaka i muzičara koji su rame uz rame s nama svirali i nastupali, pa sve do mladih generacija koje znaju naše pesma, a možda ne znaju našu istoriju i našu sarajevsku priču koju dolazimo muzikom ispričati u Beogradu! - tumači Ivica Propadalo, inače poznati scenograf i dizajner koji je pre ulaska u Tešku industriju 1973. svirao bas u pratećem bendu Zdravka Čolića i Kemala Montena, grupi COD.
 

 

makonda-tracker