premijerno

2CELLOS najavljuju novi album sjajnom obradom teme iz serijala Game of Thrones

0
2CELLOS su danas objavili potpuno novi singl "Game of Thrones" (tema iz hit serijala “Igra prestola”), koji ćete premijerno čuti danas u okviru emisije “Dejanina radionica” na radio Laguni.
foto: Roger Rich
foto: Roger Rich

Osim što su 2CELLOS veliki fanovi poznatog serijala, ovim spotom ujedno najavljuju i izlazak novog albuma "Score" (Portrait/Sony Music Masterworks).

 

Album izlazi 17. marta, a uključuje 14 tema iz poznatih filmskih hitova. Snimili su ga sa Londonskim simfonijskim orkestrom.


Uvek nam je bila velika želja da sviramo filmsku muziku i ko bi rekao da ćemo jednog dana snimiti ceo album uz najbolji orkestar na svetu! Obožavamo filmsku muziku, a na albumu predstavljamo neka od nama najdražih dela i nama omiljene filmske kompozitore”, poručuju Luka i Stjepan.

 

Na albumu “Score”, 2CELLOS se predstavljaju sa novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije ikad napisane za klasike i savremene filmove i televiziju. Kao i u slučaju prethodnih izdanja, novi album će pratiti svetska turneja koja počinje u julu 2017.

 

foto: Promo

Luka i Stjepan ovoga puta više istražuju tradicionalni svet zvuka. A u tom istraživanju, kao zvučna pozadina, pridružio im se ovoga puta Londonski simfonijski orkestar (London Symphony Orchestra), predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smithom. Luka i Stjepan potpisuju produkciju zajedno s Nickom Patrickom (Elvis Presley/Royal Philharmonic Orchestra, Russell Watson, Il Divo, Plácido Domingo).

Uz temu iz Igre Prestola, album uključuje kompozicije iz poznatih filmova, kao što su: “My Heart Will Go On” iz Titanica, “For the Love of a Princess” iz Hrabrog srca, “May It Be” iz Gospodara prstenova, “Now We Are Free” iz Gladijatora, “Moon River” iz Doručak kod Tiffanyja…

makonda-tracker