koncerti na koje se vraćate

Uigran sastav spreman da ponovo oduševi publiku: Miško Plavi Trio 29. decembra u Kulturnom centru Grad

0
U jeku euforije pred praznike, u četvrtak 29. decembra od 22h, publiku KC Grada će već tradicionalno oduševiti još jedan nastup Miška Plavog sa uigranim sastavom koji, pored njega, čine Vasil Hadžimanov, sinti bas i klavijature i Srdjan Dunkić Džoni na bubnjevima.
foto: Aleksandar Zec
foto: Aleksandar Zec

Milivoje Petrović (Miško Plavi) multiinstrumentalista je koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista. Poslednjih godina Milivojeva glavna preokupacija je harmonika, a njom je i izgradio značajnu svetsku karijeru. 

 

Milivoje je sarađivao sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, i tako dalje, a od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je održao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad.

 

foto: Nebojša Babić

Vasil Hadžimanov koji je na ovim prostorima poznat kao predvodnik vodećeg fjužn sastava - VH benda, tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Met Gerison, Rodni Holmes, Dejvid Bini, Deni Sedovnik, i tako dalje. 

 

Srdjan Dunkić Džoni, bivšije član VH benda i jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u regionu. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodisnjak. Nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama, kao što su Kornelije Bata Kovač, K2, Zana, Dragoljub Djuričić, Fuzzbox, i tako dalje.

U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Kouzi Pauelom na njegovoj evropskoj turneji.

 

 

 

 

makonda-tracker