28. DECEMBRA

Predavanje i radionica sa Mateom Prljević: Upoznajte SVE aspekte komponovanja za film i TV iz prve ruke! (ULAZ JE SLOBODAN)

1
Matea Prljević, višegodišnja saradnica kompozitora Džefa Rusoa, održaće u Beogradu predavanje i radionicu na temu "Komponovanje za vizuelne medije" u organizaciji Multikultivatora. Predavanje će biti održano 28. decembra od 16 do 18 sati u svečanoj sali Mateine srednje muzičke škole "Kosta Manojlović" u Zemunu. Radionica će biti održana 29. decembra u studiju iste škole.
foto: Promo
foto: Promo

Mlada sprska kompozitorka Matea Prljević, samo dve godine po završetku studija na čuvenom Berkli koledžu gde je diplomirala komponovanje muzike za film i TV (Film Scoring), osvojila je Holivud svojim izvanrednim radovima u nekim od najpopularnijih TV serija za HBO i CBS.

Svoj najveći profesionalni uspeh u dosadašnjoj karijeri ostvarila je kao član tima za editovanje zvuka i muzike u drugoj sezoni TV serije "Fargo" koja je ove godine osvojila najprestižniju nagradu u svetu TV filmova i serija - "Emmy" upravo u ovoj kategoriji. Nagrada "Emmy" u TV industriji ima isti značaj koji "Oskar" ima u filmskoj industriji. Ovu nagradu ustanovila je Televizijska akademija (The Academy of Television Arts & Sciences) davne 1949. godine.

Pre odlaska na Berkli koledž Matea je završila srednju muzičku školu "Kosta Manojlović" u Zemunu (odsek za produkciju zvuka i klasičnu gitaru). Po završetku studija Matea odlazi u Los Anđeles, centar filmske i TV industrije, grad u kojem nastavlja da uči i gradi karijeru kao kompozitor za film i TV.

 

Kao ključni saradnik Džefa Rusoa, Matea je radila na velikom broju TV filmova i serija među kojima su veliki HBO hit "The Night Of" u režiji Stivena Zailiana (dobitnik Oskara za scenario za film "Šindlerova lista"), izuzetno popularna CBS TV serija "Bull" i obe sezone TV serije "Fargo"


Matea trenutno radi na nekoliko velikih projekata od kojih su najznačajniji film "Three Christs" u režiji Jon Avent-a sa Ričardom Girom u glavnoj ulozi, trećoj sezoni serije "Fargo" i TV seriji "Legion".

 

U svom predavanju i radionici "Komponovanje za vizuelne medije" Matea Prljević predstaviće sve aspekte komponovanja za film i TV iz perspektive kompozitora i editora, i primere iz ličnog iskustva, kao i sve profesionalne angažmane u oblasti muzike i zvuka koje nudi filmska i TV industrija.

Ulaz na predavanje i prezentaciju 28. decembra (od 16 do 18 sati) je slobodan za sve zainteresovane. Polaznici radionice mogu biti učenici škole "Kosta Manojlović" kao i studenti Visoke škole elektrotehnike i računarstva, FDU i FMU.

makonda-tracker