tradicionalni prednovogodišnji koncert

Ponovo na okupu: Mravi i Logopeti gosti Nikole Vranjkovića u velikoj dvorani Doma omladine

0
Tročasovni koncerti, iz dva dela i uz sedenje za publiku, sviraju pesme sa svojih ranijih izdanja, ali i predstojećih novih albuma Za ovde ili za poneti (2001) i Bremeplov (2014), uz odabrane stvari bivšeg benda Block Out.
foto: Aleksandar Zec
foto: Aleksandar Zec

Muzičar Nikola Vranjković 28. i 29. decembra obradovaće beogradsku publiku novogodišnjim koncertima na kojima će ugostiti dva benda koje nismo odavno mogli da čujemo. 

 

U dva dana kvalitetne muzike, iz velike dvorane Doma omladina Beogradska publika će imati priliku da uživaju u muzici ponovo okupljenih kultnih bendova. Prvog dana koncerta, posetioci će moći da čuju eklektične šabačke alternativce, bend Ništa ali logopedikoji je prestao sa radom posle dva zapažena albuma Ad hok klića (1994) i Vaspostavljanje (1998). Odmah posle te svirke Logopedi su se dogovorili da nastave da sviraju, pa ih je Nikola Vranjković pozvao da budu njegovi gosti obzirom da je snimio njihov drugi album nazivajući bend jednim od najznačajnijih alternativnih bendova u to vreme. Posle punih 18 godina, članovi benda su se ponovo svirkom u matičnom gradu, a sada ih možete čuti i 28. decembra u prestonici.

 

foto: Promo

Drugi koncert, 29. decembra, rezervisan je za beogradske Mrave za koje se pročulo obećavajućim debi albumom Na travi (1998), ali je usledio raspad benda i dugo se čekalo na singlove Mlad čovek (2011) i Okovani (2012).

 

foto: Promo

Vranjković je nedavno objavio novi singl Dve reči, kao i spot u kome se pojavljuju glumci Ana Marković i Sergej Trifunović. Publika singl već dosta dugo umesto originalnog naziva ovaj singl zove Sve što mogu reći iako ona nema svoj studijski snimak. Obzirom na to da je pesma izvođena samo uživo, a da je bez obzira na to pronašla svoj put do publike, Nikola je odlučio da upravo ona dobije svoju verziju iz studija. 

makonda-tracker