nešto potpuno drugačije

Popularni hitovi i klasična muzika u izvođenju koje nikad do sad niste čuli: Julijana Šarac - moderna pijanistkinja koja spaja nespojivo

3
Julijana Šarac je Beograđanka sa adresom u Sidneju, koja je svoj umetnički izraz i znanje spojila u nešto što vam dugo neće "izaći"iz glave!
foto: Promo
foto: Promo

Ambiciozna mlada pijanistkinja, dobitnica brojnih nagrada i priznanja, trenutno završava doktorske studije na prestižnom Sidnejskom univerzitetu, gde je prethodno završila i postdiplomske studije iz klavira i muzikologije, a svoju kreativnost i talenat pretočila je u vizuelno-muzički doživljaj kakav na našim prostorima retko viđamo.

 

Julijana je pronašla idealan način da poveže klasičnu i modernu muziku, a ovaj spoj naišao je na odlične reakcije publike. Osim nota koje virtuozno izvodi na klaviru, ova umetnica je sama i producent svojih spotova.

 

Srpske pijanistkinje u pohodu na svet

 

foto: Promo

Da uspešno predstavlja klasičnu muziku na interesantan, originalan i moderan način, kako vizuelno, tako i kroz aranžmane, dokaz je i veliki uspeh dve kompozicije. "I put a spell on you" spoj je čuvenog istoimenog hita i Betovenove "Mesečeve sonate", dok je "This love", planetarno popularna pop pesma, u Julijaninoj izvedbi dobila novo "ruho"- uz Bahovu "Tokatu i Fugu", a mlada pijanistkinja jedna je od retkih koja je dobila dozvolu za ekranizaciju baš ove numere na Kalemegdanu.

 

foto: Promo

Svojim nesvakidašnjim stilom Julijana, koja će uskoro publiku obradovati novim iznenađenjima, daje pravi primer mnogim mladim umetnicima da svoju kreativnost, umeće i ljubav prema muzici iskažu na pravi način, kao i da je klasično sve samo ne i - dosadno.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker