Deca crvenih očiju ponovo u Beogradu

0
U četvrtak, 25. marta u Domu omladine koncert će održati španski bend Los niños de los ojos rojos. Karte su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 600 din.

Los niños de los ojos rojos su bend koji nam stiže sa zapada egzotične Španije, iz specifičnog i jedinstvenog mesta Caceres, donoseći sa sobom jednu potpuno nesvakidašnju, novu i neuobičajenu fuziju muzike! Grupa koja postoji već 8 godina, iza sebe ima preko 600 koncerata i tri albuma.

Los niños de los ojos rojos je jedna od inovativnijih grupa španske muzike u nekoliko poslednjih godina. Upravo je izašao njihov treći album (mart 2010) koji se zove Sve vidim jasno u kome nastavljaju sa svojom ulogom stvaranja neobičnog zvuka baziranog na evropskom folku, irskog, španskog i balkanskog korena, a koja je pomešana sa modernim ritmovima hip hopa, diska, ska i funkija.

Jedinstveni su između ostalog i po tome što su uspeli da postignu usaglašenost i koherentnost navedenih muzičkih pravaca, kao i da ih predstave kroz vlastite nastupe, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!

Grupu čini 12 muzičara koji na veoma karakterističan način prezentuju raznovrsnost i bogatstvo zastupljenih instrumenata: violine flaute, španske gitare, električnog basa, bubnja, saksofona, trombona, kontrabasa, truba…

Španci su kroz svoje pesme pokazali posebno poštovanje prema balkanskoj muzici, koju interpretiraju na našem jeziku!

makonda-tracker