ne propustite

Publiku privlači originalnošću: Projekat pijanistkinje Nade Kolundžije u Studentskom kulturnom centru

0
Čuvena pijanistkinja nakon četiri održana koncerta pod nazivom "Moja mala koncertna antologija" osmislila je i realizovala još jedan u kome će posetioci moći da uživaju besplatno.
foto: Promo
foto: Promo

U četvrtak, 22. decembra (20 časova), posetioci će moći da uživaju u koncertu koji je posvećen dvojici kompozitora: uvek aktuelnom Džonu Kejdžu, koji je svojim umetničkim opusom davao oslobađujuću snagu narednim generacijama i Dejvidu Lengu koji je poznat kao tvorac muzike za filmove Paola Sorentija - Le Grande Bellezza i Youth.

 

Leng je, takođe, poznat i kao osnivač festivala Bang on a Can koji je posvećen stvaranju nove muzike koja teče preko različitih žanrova i granica i privlači publiku svojom originalnošću i integritetom.

 

Posetiocima će biti prikazane solističke i kamerne kompozicije za klavir, glas, čelo, tom-tomove, bubnjeve gramofon, zvečke, električno zvonce, električnu gitaru, konzerve, gongove i električne orgulje. 

 

Na koncertu će učestvovati: Nada Kolundžija, Katarina Jovanović, Nemanja Radulović, ansambl perkusionista dRumble, Pavle Popov, Katarina Radovanović Jeremić i gost Di Džej - Aka Mipi.

makonda-tracker