Veliki uspeh

Milica Milisavljević Dugalić dobitnica dve prestižne muzičke nagrade: Ovo priznanja su kruna mog višedecenijskog rada i stvaralaštva!

0
Savez estradno muzičkih umetnika Srbije u saradnji sa Samostalnim sindikatom estradnih umetnika i izođača Srbije u Beogradu je prvi put posle 25 godina organizovao dodelu nagrada, a glavna priznanja večeri – titula istaknutog umenika i godišnja nagrada otišle su u ruke priznatih umetnika Srbije.
foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Milica Milisavljević Dugalić,istaknuta etno pevačica pesama Kosova i Metohije i južnog Balkana,laureat u obe glavne kategorije ,primila je priznanje od predsednika udruženja Dragiše Golubovića. Osim Milice Milisavljević Dugalić, nagradama su se na sednici priređenoj u svečanoj sali na Trgu Nikole Pašića ovenčali i Dragana Mirković, Šaban Šaulić, Lepa Brenai Saša Popović, Nada Obrić, Gale iz grupe “Kerber“, Goca Lazarevi ć, Aleksandar Sofronijević, Zorica Brunclik i mnogi drugi pevači i estradni radnici ,PGP RTS ,mnoge izdavačke kuće ali i ministar Aleksandar Vulin.

 

Milica je tom prilikom izjavila:

 

- Srećna sam što su nagrade u obe glavne kategorije "Plaketa" u znak priznanja za unapređenje estradno muzičke umetnosti kao i "Dipolma o statusu umetnika u estradno muzičkoj umetnosti "u mojim rukama. Raduje me što je moj rad prepoznat kao doprinos na očuvanju tradicionalne pesme Kosova i Metohije i što na kraju ove, za mene uspešne godine posle solističkog koncerta nedavno održanog na Kolarcu, dođu kao kruna višedecenijskog interpretatorskog rada i stvaralaštva.

 

foto: Privatna arhiva

 

makonda-tracker