Britanski soul u nišu

Tony Momrelle potvrdio nastup na ovogodišnjem Nišvillu

0
Kombinacija ritma bluza, soula i džeza odjekivaće na prvoj večeri prestižnog Niškog festivala.
foto: nišville
foto: nišville

Jedan od trenutno najaktuelnijih ostrvskih pevača, Tony Momrelle, koji je svoju karijeru započeo kao prateći vokal različitih pevača i sastava, nastupiće 10. avgusta, na prvoj večeri festivala Nišville 2017. godine. 

 

Tony je svoje muzičko obrazovanje započeo nastupajući sa crkvenim gospel horom, kada je imao samo 8 godina, da bi već sa 14 postao član lokalnog hip-hop benda. Nakon završetka srednje škole, talentovani pevač pokušava da pronađe posao u marketinškoj agenciji kada neočekivano dobija poziv da se javi studiju u Barnsu. Nakon što je nevoljno otišao u studio na drugom kraju Londona, sreće se sa Gloriom Estefan, američkom pevačicom kubanskog porekla, kojoj snima prateće vokale. To je bila najveća odskočna daska ovog soul pevača. Usledili su pozivi za saradnju od Whitney Houston, Elton John-a, Take that i Sade, sa kojom je bukvalno obišao čitavu planetu. 

 

Impresioniran Momrellom, lider čuvenog acid jazz sastava Incognito - Jean Paul "Bluei" Maunick, nudi mu mesto vodećeg muškog vokala, te Tony već 2002. godine snima album Life Stranger Than Fiction i kreće na svetsku turneju sa bendom. Nakon toga nizali su se albumi: "Eleven" , "Bees + Things + Flowers" , "Tales from the beach" , "Transatlantic". 

 

Iako je na vrata svetske soul i acid jazz scene ušao kao pevač Incognit-a, pevač se prošle godine napokon fokusirao na solo karijeru i snimio album Keep Pushing koji je stigao do prvog mesta britanske liste soul albuma. 

makonda-tracker