Lena Kovačević na Bušemijevoj kompilaciji

1
Džez pop kantautorka Lena Kovačević sa obradom tradicionala Gusta mi magla padnala našla se na kompilaciji Squadra Bossa feat. Buscemi, Welcome to the party Vol 1 belgijskog producenta Bušemija, koju je nedavno u svetu objavio EMI.
foto: Dalibor Danilović
foto: Dalibor Danilović

Mlada pevačica koja se nedavno oglasila u Srbiji spotom S'Mediterana i debi albumom Dobar dan za pevanje (PGP RTS), kaže da je do saradnje sa Bušemijem došlo jednostavno - slanjem mejla koji je našla na njegovoj myspace strani.

- Poslala sam mu mejl, rekla da sam završila u Amsterdamu pevanje i da mi se dopada to što radi. Bušemi je inače veoma zainteresovan za muziku sa naših prostora i zamolimo me da otpevam nešto što je u srpskoj tradiciji. Poslala sam mu pesmu, on je uradio remiks i meni se dopao - kaže Lena za sajt agencije Long Play.

Za učešće na dvostrukoj CD kompilaciji Bušemijevih remiksa koje je radio za nekoliko džez pevačica, Kovačević je odabrala staru narodnu pesmu sa Kosova i Metohije Gusta mi magla padnala.

Tražila je pesmu koja joj odgovara po senzibilitetu, da nije previše spora, ni brza, da ima neki srednji tempo i lep tekst.

- Kad smo radili spot u Belgiji planirali smo da se snima na plaži i da se napravi efekat magle. Ali spustila se kiša i temperatura je pala na minus pet. Na kraju, spot je snimljen u staroj napuštenoj, čuvenoj belgijskoj fabrici kafe - kaže Lena.

Pogledajte spot Gusta mi magla padnala

makonda-tracker