Četiri decenije panka

Proslavite jubilej na koncertu Markija Ramona i njegovog Blitzkriega

0
Nekadašnji bubnjar čuvenog američkog pank sastava Ramones, Marky Ramone, sa svojim bendom Marky Ramone’s Blitzkrieg održaće koncert 8. decembra u Mikser House-u u 21h.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ova godina se širom planete obeležava kao godina panka, pa će i Beograd feštom koja se priprema u Mikser House-u 8. decembra obeležiti ovaj značajan jubilej.


Pank je i danas, u 2016. godini - PANK! Izraz. Stav. Kulturni pokret. Snažan kao i davne 1976. kada je rođen.

Rodonačelnici panka i jedan od najvećih bendova svih vremena, uz koji su stasavale mnoge generacije širom sveta i koji ostavio je neizbrisiv trag na planetarnu kulturu, i svetsku muzičku scenu – The Ramones.

 

foto: Profimedia

Nakon sjajnog nastupa na Exit festivalu 2008. godine i dva rasprodata koncerta u SKC-u, Marki Ramone dolazi da proveri koliko se domaća publika seća najznačajnijeg punk-rock benda svih vremena Ramones.

Dobitnik Gremi nagrade za životno delo povodom 40 godina od izlaska kultne ploče Ramones, Beograd će podsetiti na himne mnogih generacija, koje sada već spadaju u klasike svetske muzike i na snagu koju i danas nose - I wanna be sedated, Pet Semetary, Blitzkrieg Bop, Sheena is a punkrocker, Rock n roll highschool i mnoge druge.

 

Marki je počeo da svira bubnjeve 1971 u hard rok grupi Dust, a kao član originalne postave Ramones svirao je 15 godina, koju su još činili legende Džoni, Džoj i DiDi.
 

U oktobru 2001, Marki je dobio MTV nagradu za životno delo, a nagradu mu je uručio Bono Voks iz grupe U2, a naredne godine je primljen u Rokenrol kuću slavnih u Njujorku.

 

foto: Profimedia

Satnica:

21h – otvaranje vrata

21- 22:30h - DEE JAY MINYA RAMONE

22:30h – Marky Ramone

Save

makonda-tracker