Cacadou Look uskoro u prodaji

0
Nakon što je u okviru edicije 2 na 1 predstavila duet Denis i Denis i grupu Xenia, riječku scenu osamdesetih Jugoton zaokružuje sa ženskom rok grupom Cacadou Look čija će se izdanja uskoro naći u prodaji

Cacadou Look je jedina ženska rok grupa koja je tokom osamdesetih godina ostavila nezaobilazan trag u jugoslovenskoj muzičkoj istoriji. Grupa je pod imenom Cacadou nastala 1983. godine na sasvim neuobičajen način. Osnovale su je sestre Jasmina (vokal) i Tatjana Simić (bubnjevi), Suzi Kožić (bas), kao i sestre Sandra (gitara) i Tamara Vrančić (klavijature). Njih pet su se zabavljale sa muzičarima, odlazile na koncerte i visile na probama, a kada su im mladići otišli u vojsku -  ostali su im instrumenti i godinu dana za napredovanje.

Zahvaljujući prvim demo snimcima Sama i Kao pesma koji su se redovno vrteli na radio programima, 1987. godine potpisuju ugovor za Jugoton i objavljuju debi LP Ko marl za čari. Time postaju prva ženska grupa koja je izdala album. Pored pesama Moj car (Među velikim muškarcima), Gledam ga dok spava, Mutno jutro, tu je i obrada It's So Easy Badi Holija u prepevu Tako lako i kompozicija Ne dozvoli Vlade Divljana.

Njihova pitka i šarmantna pop muzika lako im je obezbedila mesto u medijima, a koncertni nastupi su razuverili sve one koji su smatrali da su u studiju umesto njih svirali iskusni muzičari.

Drugi album Uspavanka za Zoroa iz 1989. godine producirao je Ted Hejton iz sastava Art Of Noise Privigen. Ted je uradio dve engleske verzije pesama sa druge ploče i tim snimcima pokušao je da zaintrigira engleske izdavače, ali njegov trud nije doneo pozitivne rezultate. U svakom slučaju, drugim albumom Cacadou Look su opravdale epitete kojima su dočekane i ponudile još nekoliko hitova: Baum Bam Bam, Budi mi prijatelj, Baš kao nekad i Krenite s nama (obrada Let's Stick Together iz repertoara Brajana Ferija).

Zalet koji su tom pločom uzele, prekinuo je dolazak rata i grupa je prestala sa radom.

 

TAGOVI: Novi album
makonda-tracker