SVI SU BILI ODUŠEVLJENI

Moćnom svirkom ponovo osvojio beogradsku publiku: Van Gog napravio pravi spektakl (FOTO)

0
Grupa Van Gog proslavila je svoj 30. rođendan nesvakidašnjom, spektakularnom rokenrol žurkom...
foto: Teodora Ćirić
foto: Teodora Ćirić

 

Akustični i električni koncert, uz podršku nekoliko didžejeva, u subotu uveče pratilo je oko 6.000 posetilaca u prepunoj beogradskoj dvorani Belexpo centar.

 

Čast nam je da ovu noć delimo sa vama", poručio je frontmen Zvonimir Đukić-Đule na početku akustik seta koji je pripao pesmama "Viline vode", "Mama"  "Šta ako"...

Na vizuelno impresivnoj bini postavljenoj u sredini dvorane Đule, bubnjar Srboljub Radivojević, basista Dejan Ilić-Cvika i gitarista Bane Gluvakov – pojačani na gitari se dugogodišnjim producentom Vojom Aralicom i klavijaturistkinjom Sanjom Đuričić - izveli su i akustični "Opasan ples", "Zemlju čuda"...

Od nekih pesama ćemo se večeras oprostiti, a neke dočekati raširenih ruku. Jedna od njih je 'Otkad te nema“, najavio je Đule pesmu koja se prelila u "Za godine tvoje".

Đule je tokom nastupa neprekidno obilazio sve četiri stvare pozornice, a komunikaciju je nastavio i silaskom u publiku dok je plovio "Brod od papira".

 

 

foto: Dunja Dopsaj

 

Bend je akustični set efektno završio samo nagovestivši temu bezvremenog hita "Neko te ima".

 

U slavljeničkoj noći Đule nije propustio da pomene i u dvorani prisutnog prvog pevača grupe Gorana Milisavljevića, kao i bivše basiste, Dragana Popovića i Dragana Ivanovića.
 

foto: Vedran Metelko

 

Balada "Klupko" otvorila je ovacijama dozvan bis, na kome je Van Gog otprašio "Neko te ima", "Kolo" i "Anđele moj brate". Ostatak ove nezaboravne noću publika je mogla da se zabavlja uz setove DJ Peppe-a i DJ Mark Wee-ija.
 

Van Gog je na blistav način obeležio jubilej, moćnom svirkom osvojio još jedan beogradski prostor i priredio fanovima koncert za pamćenje.

makonda-tracker