Ustanova Zabranjenog pušenja

0
Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona upravo je sa regionalnog hit albuma Muzej revolucije objavilo drugi spot za pesmu Ustanova.

- Album ima stvarno zahvalnih pjesama za spotove. Spot je animirani sa igranim djelovima. Priča je o psihopati kome se čini da ga televizor jede, a u stvari ga proždire sadržaj televizije - kaže Sekson za sajt agencije Long Play.

U taboru Zabranjenog pušenja dosta se razmišljalo koju pesmu uzeti za drugi spot, posle prvog rađenog za regionalni hit Modni guru, a jedan od podstreka da to bude Ustanova neočekivano je stigla prilikom decembarske koncertne promocije Muzeja revolucije u Domu omladine Beograda.

- Mi smo planirali jednu drugu stvar, ali kada sam pričao sa (Momčilom Bajagićem) Bajagom i rekao mi je da misli da bi Ustanova bila odlična za spot. Za Ustanovu su lobirali još neki ljudi preko interneta i to je konačno prelomilo - kaže Sejo.

Autor spota je Sarajlija Davor Bujaković (27), student treće godine animacije na HKU (Hoge School voor de Kunsten in Utrecht) u Holandiji.

Zabranjeno pušenje je nedavno promovisalo Muzej revolucije u klubu Trema, što je bila prva svirka benda posle pauze od 20 godina u Novom Sadu. Sejo je tokom čitavog koncerta imao ozbiljnih problema s intonacijom, jer od glasnog pevanja publike nije čuo apsolutno niti jedan instrument na bini te je bio prinuđen pevati napamet.

Zabranjeno pušenje nastavlja turneju povodom Muzeja revolucije sledećim koncertima:

19.03.2010. Frankfurt am Main (D) – Discotheque Enigma

31.03.2010. Ljubljana (SLO) – Cvetličarna – Rock Izziv

9.04.2010. Zagreb (HR) – Boogaloo

10.04.2010. Zadar (HR) – Arsenal

19.06.2010. Istočno Sarajevo (BiH) – Bikers MC Il Paradiso

20.06.2010. Karlovac – Kamanje (HR) – Colapis Rock Fest

Pogledajte spot za pesmu Ustanova:

makonda-tracker