Queen Tribute u SAVA Centru

The Bohemians raspametili beogradsku publiku

0
Najteži zadatak u ovoj intezivnoj koncertnoj sezoni u prestonici imali su momci iz Queen Tribute benda ’’The Bohemians’’ – da privuku i zadrže publiku iste večeri kada je Bijelo Dugme imalo svoj prvi ovogodišnji nastup u Areni.
foto: Antonio Ahel
foto: Antonio Ahel


Uprkos koncertnom vikendu kojim je dominirao nastup Bijelog Dugmeta pokazalo se, pak, da ljubitelji Queena nisu marili za Bregovićev hepening – preko 2000 posetilaca došlo je u Sava Centar sa namerom da se provede uz vanvremenske hitove kultnog britanskog benda.

 

Koncert je krenuo božanstvenim instrumentalom Who Wants To Live Forever kojeg je perfektno izvela poljska filharmonija. I taman kada smo pomislili da će ovo biti jedan od onih sedećih, penzoskih koncerata, na scenu su istrčali The Bohemians i podigli energiju sa I Want It All.

 

foto: Antonio Ahel

Pevač Rob Kamber je suvereno zagospodario binom, da bi nakon Killer Queen i Bicycle Race pozvao publiku da dođe pred binu i peva sa njima. Nije trebalo dva puta reći – većina publike je pohrlila ka sceni, plešući i pevajući uz Under Pressure, A Kind Of Magic, I Want To Break Free i ostale Queen hitove.

 

Na Barceloni im se pridružio njujorški mecosopran, dok je simpatije publike pobrao energični dirigent, koji se više ponašao kao frontmen nego kao klasičar.

The Bohemians su pokazali i dokazali zašto su najtraženiji Queen Tribute bend, odavši na najbolji način poštu velikom pevaču i umetniku Frediju Merkjuriju.

 

The Show Must Go On spektakl trajao je preko dva sata, završivši bisom We Will Rock You i We Are The Champions.

 

Među posetiocima bilo je dosta ličnosti iz kulturnog i javnog života, među kojima i Sergej Ćetković, Teofilovići, članovi bendova Neverne Bebe i Kiki i Piloti, dok je boje političara branio Goran Pitić.

 

foto: Antonio Ahel

 

makonda-tracker