Koncertna proslava ROĐENDANa

Ne propustite svirku: Presing, Lutke i Halftones na Dorćolu

0
15 godina rada izdavačke kuće Ammonite Records biće obeleženo kako dolikuje – nizom koncerata i književnih događaja u više gradova Srbije.
foto: Promo
foto: Promo

Jedna od najrespektabilnijih regionalnih izdavačkih kuća, Ammonite Records, slavi 15 godina uspešnog rada uz niz manifestacija širom Srbije. Pored organizovanih književnih događaja, ovaj jubilej biće obeležen i nekolicinom koncertnih nastupa nekih od najatraktivnijih imena srpske alternativne rok scene.


Prvi u nizu je koncert tri grupe koje objavljuju za Ammonite Records: Presing, Lutke i Halftones, koji će se održati u petak, 9. decembra u novom epicentru beogradske alternativne kulture – Dorćol Platzu.

 

Godinu dana nakon izlaska četvrtog studijskog albuma na vinilu i poslednjeg nastupa pred beogradskom publikom u KC Gradu prošlog novembra, Presing će predstaviti svoje nove i povratničke stare saradnike, koji su po običaju neki od najboljih domaćih muzičara funky, jazz, rock, post rock i moderne klasike. Nikada moćniji Presing, sa nikada bogatijim i raznovrsnijim skupom multiinstrumentalista na bini, obećava svetski zvuk i kratki pogled na novu fazu rada ovog neuništivog benda.
 

foto: Promo

 

Lutke, jedno od najcenjenijih imena domaćeg alternativnog popa, pretpremijerno će predstaviti svoj nedavno završeni peti studijski album, i novu duvačku sekciju, sačinjenu od sjajnih mladih muzičara. Nove Lutke sada zvuče kao zalutali izdanak Motown scene, koji preispituje sazvučja najprogresivnijih momenata SFRJ popa i prog-rocka.

 

foto: Promo

Halftones više nisu noise eksperiment egzotične Suzane Sumrah, već zreo, moćan, melodičan i ubedljiv bend kakav je teško sresti i u zemljama sa mnogo jačom muzičkom scenom od naše. Halftones iznenađuju i voze, lete i poniru, do neopisive kulminacije koja ih čini jednom od najneverovatnijih pojava balkanske muzičke pozornice. Beograd ima još jedan veliki i važan alternativni bend – Halftones.

 

foto: Promo

Ulaznice za ovaj događaj mogu se nabaviti od 24.11. u pretprodaji na blagajni Dorćol Platza po ceni od 300 dinara. Na dan koncerta, karta će koštati 400 dinara. Ammonite Records sprema i brojna iznenađenja, poklone i rođendanske popuste za posetioce.

makonda-tracker