Denis & Denis uskoro u prodaji

0
CD izdanje Denis & Denis na kojem će se naći dva albuma istoimene grupe naći će se uskoro u prodaji u Jugotonovoj radnji u Beogradu.
foto: promo
foto: promo

Davor Tolja i Marina Perazić 1982. godine formiraju elektro pop duet Denis & Denis Uz efektne demo snimke, aktuelan trend i seksipilan Marinin glas, gotovo preko noći osvajaju radio programe u Rijeci, Zagrebu i Beogradu. Debi album Čuvaj se! donosi im veliki Toljin hit Program tvog kompjutera. Brzo postižu veliki uspeh u bivšoj državi, a LP biva proglašen albumom godine. Sledeće godine Tolja odlazi u vojsku, a tokom njegovih boravaka u Rijeci snimaju mini LP Ja sam lažljiva. Na sceni i u spotovima ga menja Edi Kraljić. Tom pločom (na kaseti su dodata dva demo snimka koje je Tolja uradio 1982.) osvajaju još veće tržište pesmama Voli me još ovu noć, Ja sam lažljiva i Soba 23 uz koju je išao spot sa finom erotskom nijansom.

Po završetku godine osvajaju niz priznanja: Marina je proglašena pevačicom godine i najseksepilnijom osobom, a video za pesmu Ja sam lažljiva je takođe najbolji. Na MESAM-u‚ 1986. godine izvode Oazu snova, posle čega je Marina napustila grupu i posvetila se solo karijeri.

Tolja i Kraljić su nastavili sa grupom, okupivši za koncerte muzičare koji su ranije činili grupu Linija 32. Godine 1988. objavljuju LP Budi tu za koji je muziku i jedan tekst napisao Tolja, a ostale tekstove Kraljić, Mladen Popović i Bora Đorđević. Sa ploče su se izdvojile pesme Bengalski tigar i Miris krila anđela. Posle serije koncerata, Denis & Denis prestaju da postoje.

Ovo izdanje Croatia Records izdala u okviru edicije 2 na 1, koja je zamišljena da na jednom mestu objedini po dva najznačajnija albuma izvođača ili grupe koji su obeležili novi talas 80-ih.

makonda-tracker