Ana Popović: Srpska bluz kraljica

U nedelju 14. marta u Domu omladine, sali Amerikana, u 21 čas nastupa čuvena bluz gitariskinja Ana Popović. Karte su u prodaji na Blagajni DOB-a, po ceni od 1000 dinara.
0
1 / 2 Foto: Promo

Sigurno najistaknutija predstavnica srpskog bluza posle dužeg vremena ponovo nastupa u svom rodnom gradu kome je posvetila pesmu My Hometown. Poslednji koncert u Beogradu Ana je održala u junu 2006. godine naVoxstocku. U međuvremenu je objavila dva CD-a za izdavačku kuću Eclecto Groove iz Los Anđelesa, učestvovala na veoma prestižnoj Legendary Blues Cruise plovidbi dva puta, na mnogim američkim i evropskim bluz festivalima. Svira između 150 i 200 koncerata godišnje i na spisku velikih imena sa kojima je podelila binu nalaze se BB King, Solomon Burke, Robert Krej i mnogi drugi.

- Sjajno je vratiti se i svirati u Beogradu. Publiku na koncertu očekuju sjajan provod, energija na bini, sjajni muzičari i puno gitara. Uglavnom ćemo izvoditi moje kompozicije koje su zasnovane na bluzu, ali uz jako moderne aranžmane – kaže Ana uoči nastupa u Domu omladine .

Ana je bila nominovana 2003. godine za najznačajniju blues nagradu, WC Handy u kategoriji Best New Artist kao prvi izvođač iz Evrope kome je ukazana takva čast. Godine 2006. je imala 6 nominacija za godišnje nagrade magazina Living Blues, a čitaoci Blues Waxa su je kandidovali za Bluz izvođača godine uz Džoa Bonamasu i Taba Benoita. Njen CD Still Making History u decembru 2007. godine stigao je do 4. mesta Billboardove bluz liste.

Promocija najnovijeg CD-a Blind For Love je u toku, a Ana ovako komentariše svoj novi album:

- Posle političke ploče Still Making History rešila sam da uradim nešto potpuno drugačije. Blind for Love se bavi tematikom pravih vrednosti u životu. U ovom prebrzom vremenu, kad svako hoće da živi u većoj kući i vozi brza kola, bitnije je umesto raditi od 9 do 21 u ofisu i koncentrisati se na keš na bankovnom računu, ipak uzeti tu slobodnu subotu i nedelju i potrošiti je na ljude oko sebe kojima si potreban. Ploča je došla od pobude da zaista izrazim šta je to najvažnije u životu bez čega ne možeš da se osetiš ispunjenim i uspešnim - a to je ljubav.

Ana Popović dolazi sa svojim stalnim pratećim bandom koji čine basista Ronald Jonker iz Holandije, bubnjar Stephane Avellaneda iz Francuske i orguljaš Michele Papadia iz Italije, a publika će imati priliku da čuje nove i najpoznatije stare Anine kompozicije.

makonda-tracker