ne propustite

Novo poglavlje započinje novom pesmom: Generacija 5 više ne zvuči isto!

0
Sinoć je u Mikser housu Generacija 5 promovisala spot za novu pesmu „Opasna po život“, koja je uvod u novo poglavlje njihovog rada, koje otpočinju sa novim pevačem Milošem Bajatom.
foto: Promo
foto: Promo

Pesmu je komponovao Ilke, tekst je napisao Đule „Van Gogh“, a za novi zvuk „Generacije 5“ se pobrinuo mag produkcije Voja Aralica. Reditelj Hadži Aleksandar Đurović je režirao spot. Osim projekcije spota, posetioci su imali prilike da uživaju i u unplugged nastupu Generacije 5, ali i da prvi put uživo čuju Milošev raskošan vokal u ulozi pevača Generacije 5.

 

foto: Promo

 

„Opasna po život“ je tek prvi video singl u nizu, a ono što publika može da očekuje je i serija koncerata tokom sledeće godine, kada Generacija 5 obeležava značajan jubilej – 40 godina od osnivanja benda. Da podsetimo, Generacija 5 je jedan od bendova koji su ponikli na beogradskom asfaltu, sa uspešnom karijerom koja traje skoro 40 godina.

 

foto: Promo

 

Grupa je osnovana 1977. godine, sa idejom da svira i stvara muziku u maniru simfo-roka, da bi vremenom prerasli u rasni rok bend. Godine 1978. objavljuju prvi singl za PGP RTB i od tada do danas traje bogata karijera koju su obeležili veliki hitovi poput „Dolazim za pet minuta“, „Ti samo budi dovoljno daleko“, „Najjači ostaju“, „Ti i ja“ ...

 

Sastav je u toku karijere menjao postave ali su u grupi od osnivanja Dragan Ilić - Ilke, klavijaturista i kompozitor, Dragan Jovanović, legendarni gitarista ovih prostora i Boban Đorđević, bubnjar i osnivač grupe. Početkom 1993. godine, bendu se pridružio basista, Miloš Stojisavljević – Cajger, koji je i ranije učestvovao u radu grupe i sa kojom je snimio drugi singl „Svemu dođe kraj“, a mladi novosađanin Miloš Bajat u bend je došao u maju 2016. godine.

 

foto: Promo

 

Pesme koje su ostale da žive među svim generacijama, dobra i energična svirka uživo, kontakt sa publikom, ostaće i dalje glavne odrednice na putu kojim je „Generacija 5“ krenula.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker