50 godina na koncertnoj sceni

Gala koncert povodom zlatnog jubileja maestra Jovana Kolundžije

0
U subotu, 12. novembra sa početkom u 20 časova zvuci Gvarnerija na Kolarcu
foto: Promo
foto: Promo

U subotu, 12. novembra sa početkom u 20 časova, maestro Jovan Kolundžija sa Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije i dirigentom Stankom Jovanovićem, tradicionalno će se, deseti put zaredom, pokloniti publici u Kolarčevoj zadužbini i gala koncertom obeležiti zlatni jubilej - 50 godina na koncertnoj sceni.

 

foto: Promo

Maestro će izvesti atraktivan, posebno pripremljen program koji čine virtuozna dela Sen-Sansa, Sarasatea, Paganinija i najlepša filmska muzika u aranžmanu kompozitora Slobodana Markovića.

 

foto: Promo

Publika će imati jedinstvenu priliku da uživa u zvucima Gvarneri (1754.) i Stradivari (1709.) violina, na kojima sviraju maestro Kolundžija i specijalni gost koncerta, jedan od najboljih mladih violinista današnjice, Jurij Revič.

 

foto: Promo

Ime Jovana Kolundžije je već pet decenija sinonim za vrhunskog umetnika, violinistu i kulturnog poslenika, ovenčanog najvećim nagradama i priznanjima u zemlji i inostranstvu, koji na najbolji način, najpre kroz solističku karijeru, a kasnije i kroz svoju umetničku zadužbinu, Centar lepih umetnosti „Gvarnerius“, pronosi slavu Beograda i naše zemlje, na svim meridijanima.

 

foto: Promo

Kao neko ko je svoj život posvetio umetnosti i ko ostavlja značajan trag na svetskoj muzičkoj sceni, maestro Kolundžija svojim nepresušnim entuzijazmom, stvaralačkom energijom i različitim profesionalnim angažmanima, već decenijama odvodi Beograd u svet, a svet dovodi u Beograd.

 

foto: Promo

Večito ponosan na svoj grad koji, kako navodi, oblikuje njegovo umetničko biće, nastavlja svoju misiju, na radost publike i umetnika, koji kroz njegove autorske projekte ili programe Ustanove „Gvarnerius“, zajedno sa maestrom, ispisuju stranice muzičke istorije naše prestonice.

 

 

 

 

makonda-tracker