muzika koja se pamti

Prijateljstvo i duboko razumevanje stvorili su trio iz snova: Ovaj koncert ne smete propustiti!

0
U utorak, 8. novembra 2016. godine u 20 časova, u Centru lepih umetnosti Gvarnerius biće održan premijerni beogradski koncert Orion gudačkog trija, predvođenog Sojung Jun, jednom od najboljih violinistkinja današnjice.
foto: Promo
foto: Promo

Umetnici koji čine Orion gudački trio, su nosioci najvećih svetskih priznanja, sa zavidnim solističkim karijerama i brojnim solističkim nastupima širom sveta. Specifičnost ovog trija je da umetnici ne koriste note prilikom nastupa.

 

Orion gudački trio osnovali su violinistkinja Sojung Jun (Južna Koreja), violista Vajt Hertenštajn (Nemačka) i violončelista Bendžamin Gregor-Smit (Velika Britanija). Prijateljstvo, kao i duboko uzajamno muzičko razumevanje, bili su od presudnog značaja da, pored svojih individualnih, solističkih karijera, ovo troje umetnika osnuje gudački trio 2012. godine u Bazelu (Švajcarska).

 

Od tada do danas, trio niže nagrade i priznanja, a ove godine osvojili su prvu nagradu kao i nagradu publike na 15-tom Muzičkom takmičenju kamerne muzike "Migros Kulturprozent" u Cirihu. Orion gudački trio redovno nastupa u Švajcarskoj, najčešće u dvorani Tonhale u Cirihu, u Nemačkoj i Engleskoj, a održao je veliku turneju u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom Koreje, kao što su Isang Yun Birthplace u Tongjongu i Yongsan u Seulu.

 

 

 

makonda-tracker