mtv

Prestižno priznanje je otišlo u prave ruke: Green Day je zvanično globalna ikona!

0
Kultni američki punk-rock sastav Green Day ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja “MTV Global Icon”, koje će im biti uručeno na predstojećoj 2016 MTV EMA dodeli nagrada u Roterdamu, 6. novembra.
foto: Promo
foto: Promo

Pored nastupa benda Green Day, MTV dodela je postala bogatija i za nove prezentere, koji će pobednicima uručuti nagrade, a među njima su reper G-Eazy, pop pevačica Charli XCX, hip-hop zvezda Tinie Tempah i glumac i pevač Idris Elba.

 

foto: Promo

 

Sa karijerom dužom od dve decenije, tri osvojene MTV EMA nagrade za najbolji rok bend, ulaskom u cenjenu Rock and Roll kuću slavnih, bend Green Day je prodao na milione kopija singlova i albuma. Poslednji studijski material, 12. po redu, izdali su ovog oktobra i nosi naziv “Bang Bang”. Na ovogodišnjoj dodeli MTV evropskih muzičkih nagrada ovaj rok trio je nominovan u dve kategorije – za najbolji nastup uživo i najbolje rok izvođače.

 

Green Day je bez sumnje jedan od najuticajnijih rok bendova na svetu. Tokom više od dve decenije, oni su stvarali nove generacije fanova na svim krajevima planete zahvaljujući strastvenim tekstovima i sirovim, moćnim zvukom,” izjavo je Bruce Gillmer, izvršni producent 2016 MTV EMA. “Veoma smo počastvovani što su upravo Green Day ovogodišnji dobitnici “MTV Gobal Icon” nagrade.”

 

Raniji dobitnici „MTV Global Icon“ nagrade su Duran Duran (2015), Ozzy Osbourne (2014), Eminem (2013), Whitney Houston (2012), Queen (2011) i Bon Jovi (2010).

 

2016 MTV EMA dodela nagrada održaće se u Roterdamu u nedelju, 6. novembra, sa prenosom uživo na regionalnom MTV kanalu.

 

Voditeljka dodele je pop pevačica Bebe Rehxa, koja će i nastupiti, zajedno sa ostalim najavljenim izvođačima među kojima su Green Day, Kings of Leon, Bruno Mars, OneRepublic, Martin Garrix, Shawn Mendes, DNCE, Lukas Graham, Zara Larsson i Afrojack. MTV nagrade dobitnicima će uručiti prezenteri među kojima su glumice predstojećeg akcionog filmskog hita “xXx: Return of Xander Cage” Nina Dobrev i Deepika Padukone, supermodel Jourdan Dunn, kanadska aktivistkinja i model Winnie Harlow, reper, glumac i zvezda Netflixove serije “The Get Down” Jaden Smith, reper G-Eazy, pop pevačica Charli XCX, hip-hop Zvezda Tinie Tempah i glumac i pevač Idris Elba.

 

foto: Promo

 

Glasanje za sve MTV EMA kategorije, uključujući i Best Adria Act, odvija se na linku MTVEMA.com i traje do subote, 5. novembra u ponoć. Nominovini za zvanje najboljeg izvođača u regionu su S.A.R.S., Elemental, Siddharta, Luce i Toni Zen.

 

kako biste bili u toku sa svim dešavanjima na MTV EMA, pratite naše društvene mreže Instagram, Snapchat, Twitter iFacebook i uključite se u priču koristeći #MTVEMA.

makonda-tracker