muzika

Multikultivator: Prvo internacionalno takmičenje autentičnih muzičara u oblasti savremenih muzičkih žanrova

0
Pobednici takmičenja nastupiće u KC Grad u sredu 2. novembra sa početkom u 20.30h
foto: Promo
foto: Promo

 

Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti“ iz Beograda u aprilu ove godine organizovao je prvo internacionalno takmičenja u oblasti savremenih muzičkih žanrova pod nazivom „The Best Musical Mind“.

 

Najbolje učesnike prvog izdanja odabrao je međunarodni stručni žiriji u sastavu Kejsi Drisn (Casey Driessen), direktor master programa Savremeno izvođenje na „Berklee College of Music” u Valensiji, Lupa Santjago (Lupa Santiago), gitarista i kompozitor, zamenik direktora na „Conservatorio Souza Lima“, Sao Paolo i Ivana Kotov, vokalni solista, kompozitor, muzički pedagog, alumnista „Berklee Coledge of Music“.

 

Pobednici takmičenja nastupiće u okviru programa „The Best Musical Mind Showcase 2016“ u KC Grad u sredu 2. novembra sa početkom u 20.30h. Neki od nagrađenih muzičara već su poznati beogradskoj publici a neki su još uvek učenici muzičkih škola. Ono što im je zajedničko je strast za muzikom, posvećenost i autentičnost.

 

„The Best Musical Mind Showcase 2016“ javnosti predstavlja neke od najtalentovanijih ali i najvrednijih i najperspektivnijih muzičara sa ovih prostora. Umetnike sa idejom i inicijativom. Muzičare čije vreme tek dolazi. Muzičare za koje će čuti svet!

 

Ulaz na program „The Best Musical Mind Showcase 2016“ je slobodan. Dođite da čujete i podržite najbolje muzičke umove 2016. godine!

Dobitnici prve nagrade: Marija Miletić (vokal) i Aleksandra Petrović (instrumentalista) provele su 5 nedelja ovog leta u letnjoj školi Berkli koleža u Bostonu, dok su Ana Krstajić (najbolja originalna kompozicija) i Dragan Hajnrih (najbolji aranžman) ovo leto proveli u Berkli kampusu u Valensiji.

 

Dobitnike druge nagrade: Tijana Vučković (vokal), Predrag Milutinović (instrumentalista), Katarina Kočetova (kompozicija) i Ana Anastasov (Aranžman) tek očekuje uzbudljivo druženje sa kolegama iz različitih krajeva sveta u programu „Musica Brazileira and Jazz“ u Sao Paolu (Brazil) u januaru 2017. Treće nagrađeni Ilija Mihailović (vokal), Ognjen Gotovčević (instrumentalista), Octave Lissner (kompozicija) i Anđela Despotović (aranžman) proveli su nezaboravne dve nedelje na Umbria Jazz klinikama u Peruđi (Italija) za koje kažu da su im zauvek promenile živote.

 

U kategoriji najbolji ansambl prvu nagradu - snimanje, produkcija i izdanje albuma osvojio je „Miloš Čolović Trio“, drugu nagradu – snimanje, produkciju i izdanje EP-a osvojio je sastav „Flow Motion“ dok su treću nagradu – snimanje, produkciju i izdanje singla osvojili sastavi „Three World“ i „Jazz Ink“.

 

Svim finalistima takmičenja „The Best Musical Mind“ Lupa Santjago je poručio: „Ovo je veliki dan za sve vas i za nas. Za petnaest ili dvadeset godina setićete se ovog dana i shvatićete da niste mogli ni da sanjate kuda vas ovo može odvesti. Ostanite povezani i umreženi“.

 

 

makonda-tracker