ne zaboravite

U čast legende Milana Mladenovića: Ovaj trenutak će oživeti EKV!

0
KRUG će u subotu, 5. novembra, sada već tradicionalni beogradski koncert, održati u Centru za kulturu Božidarac u okviru Vračar Rocks festivala.
foto: Promo
foto: Promo

U subotu, 5. novembra, navršava se 22 godine otkako nas je napustio Milan Mladenović, simbol rokenrola na našim prostorima - neko ko je promenio muzičke i kulturne tokove u regionu. Davnog 5. novembra 1994. godine postao je večan!

 

Njegov lik i delo slavi se sa punim pravom, jer postojao je samo jedan EKV. Kažu da se takav bend i umetnik poput Mladenovića više ne rađaju.

 

Mnogo je tribute bendova koji svoj rad posvećuju grupi EKV, ali jedan je zvanični EKV tribute. Grupa Krug već duže od decenije osvežava sećanje na uvek aktuelne pesme EKV-a, a među članovima ovog sastava su i oni koji su upravo sa Mladenovićem delili binu.

 

KRUG su:
Marko Milivojevic, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u ovaj bend došao 1991. godine i svirao na albumima ,,Dum dum" i ,,Neko nas posmatra", kao i na live albumu ,,Kao u snu",
Dragiša Uskoković - Ćima, koji je svirao na albumima ,,Neko nas posmatra" i ,,Kao u snu", kao i na velikom broju zivih svirki u to vreme,
Nemanja Dašić, vokal i gitara, inače član beogradskog benda Vampiri,
Dejan Tomović - Tomke, na klavijaturama, takođe član beogradskih Vampira.

 

Gosti na koncertu koji nas očekuje 5. novembra na Božidarcu biće Marko Aleksandar Gajić i Istočni blok.

 

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 500 dinara dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Na veče koncerta, na ulazu u Božidarac, ukoliko ih ostane koštaće 700 dinara.

makonda-tracker