prestižna manifestacija

Kings of Leon stižu na 2016 MTV EMA u Roterdamu 6. novembra

0
Legendarni rok sastav Kings of Leon najnovije je pojačanje spiska izvođača na ovogodišnjoj MTV EMA dodeli, koja će se održati u nedelju, 6. novembra u Roterdamu.
foto: Promo
foto: Promo

Veče pre toga, u subotu, rok četvorka održaće MTV World Stage koncert u “Old Luxor Theater” pozorištu, koji će kasnije biti emitovan u okviru ovog serijala na MTV kanalu.

 

Ovogodišnjim kandidatima za najbolji alternativni bend ovo će biti treći nastup na MTV EMA bini, nakon vatrenog izvođenja pesme “Beautiful War” 2013. godine u Amsterdamu, i nakon dodele u Madridu 2010. godine kada su pevali hit “Radioactive”. Popularni KOL je takođe već nastupao u okviru MTV World Stage serijala, u Hamburgu i Dablinu.

 

2016 MTV EMA dodela nagrada održaće se u nedelju 6. Novembra u Ahoy Rotterdam dvorani u Roterdamu, a prenos uživo možete da pratite na MTV kanalu od 20 časova.


Glasanje za sve MTV EMA kategorije, uključujući i Best Adria Act, odvija se na linku MTVEMA.com i traje do subote, 5. novembra u ponoć. Nominovani za zvanje najboljeg izvođača u regionu su S.A.R.S., Elemental, Siddharta, Luce i Toni Zen.

 

Voditeljka dodele je pop pevačica Bebe Rehxa, koja će i nastupiti, zajedno sa ostalim najavljenim izvođačima među kojima su Bruno Mars, Kings of Leon, OneRepublic, Martin Garrix, Shawn Mendes, DNCE, Lukas Graham, Zara Larsson i Afrojack. MTV nagrade dobitnicima će uručiti prezenteri među kojima su glumice predstojećeg akcionog filmskog hita “xXx: Return of Xander Cage” Nina Dobrev i Deepika Padukone, supermodel Jourdan Dunn, kanadska aktivistkinja i model Winnie Harlow, kao i reper, glumac i zvezda Netflixove serije “The Get Down” Jaden Smith.


Od osnivanja 2003. godine, Kings of Leon, koji čine braća Followill - Caleb (gitara i vocal), Nathan (bubnjevi), Jared (bas) i Matthew (gitara), objavili su sedam studijskih albuma: “Youth & Young Manhood” (2003), “Aha Shake Heartbreak” (2004), “Because of the Times” (2007), “Only by the Night” (2008), “Come Around Sundown” (2010), “Mechanical Bull (2013) i “WALLS” (2016). Do sada su prodali više od 18 miliona albuma i 24 miliona singlova širom sveta. Mogu da se pohvale sa sedam Grammy nominacija i četiri osvojene nagrade, tri NME priznanja, dve Brit nagrade i jednom Juno nagradom. Nastupali su širom sveta u vrhunskim dvoranama i bili su glavni izvođači brojnih velikih festivala kao što su Bonnaroo, Lollapalooza, Austin City Limits i Glastonbury. U nedelju, 6. novembra, po treći put će nastupiti na MTV EMA dodeli koja se ove godine održava u Roterdamu.


 

makonda-tracker