Koncert grupe Veliki prezir

U sredu 24. marta u Domu omladine, Sali Amerikana, biće održana koncertna promocija Nikadjekraj, grupe Veliki prezir, a gosti će biti Autopark i Lula Mae. Karte su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 600 dinara.
0
1 / 2 Foto: Promo

Objavljen sredinom decembra protekle godine, album Nikadjekraj je vrlo brzo dobio zapažene kritike i u izboru kritičara Popboksa roglašen je za album godine, a  numera NO no, za koju je snimljen i emitovan prvi spot, za singl godine.

Nikadjekraj predstavlja zreli plod tihog procesa unutrašnjeg razvoja benda u svim aspektima – od poetske i autorske prizme lidera Vladimira Kolarića, preko sviračke perfekcije bubnjara Roberta Radića (ex-La Strada, Love Hunters) i gitariste Roberta Telčera, do Borisa Mladenovića (Jarboli) koji je osim doprinosa na bas gitari i ko-producentskog potpisa, uz producenta Sašu Jankovića, doneo i novu, kompleksniju i prefinjeniju muzičku sliku.

MTV Premijera novog spota u režiji Ace Ilića, za numeru Svi na pod, zakazana je za 15. mart 2010.

Veliki prezir postoji već 16 godina za koje vreme je objavio četiri albuma a kroz sastav je prošao niz talentovanih muzičara da bi se sadašnja postala ustalila još u doba prethodnog izdanja (Ruka bez povratka, B92 2005), okupljena oko osnivača i frontmena Vladimira Kolarića. Osim autorskih albuma jedan od vrhunaca karijere nalazimo u nadahnutoj obradi kompozicije Okean sastava La Strada kojom su ostavili najsnažniji utisak od svih učesnika legendarne kopilacije Korak napred, dva koraka nazad (B92 1999) na kojoj su recentni sastavi obrađivali numere legendarnih ex-Yu autora i grupa.

makonda-tracker