Bajaga i Instruktori u aprilu u Sarajevu

0
Bajaga i Instruktori u nastavku slavljeničke turneje povodom 25 godina benda održaće koncert 10. aprila u Domu mladih u Sarajevu.
foto: Braca Nadeždić
foto: Braca Nadeždić

- Vraćamo se u Dom mladih gde strašno volim da sviram jer je to kultno, legendarno mesto. Tu je nastajala sarajevska rok škola. U Sarajevu smo prvi put svirali upravo u Domu mladih mislim da je to bilo negde 1984. godine. Sećam se da je u pitanju bila grupna svirka, pored nas je bilo i Zabranjeno pušenje. Bilo je puno ljudi, strašna guzva, atmosfera je bila fenomenalna. U Dom mladih se uvek rado vraćamo, pogotovo sada na turneji na kojoj slavimo 25 godina. Sjajno je vratiti na mesto gde si na neki način počinjao - kaže Momčilo Bajagić za sajt agencije Long Play.

Ulaznice za koncert Bajage i Instruktora idu u prodaju od 5. marta, a prvih 1.000 ulaznica košta 15 KM, dok će ostatak koštati 20 KM. Uz to sarajevski promoter Art Zone najavljuje da će prvih 500 kupaca dobiti poklon CD.

Ulaznice se mogu kupiti na platou Skenderije, pabovima Ginis, Korner i Djuk, u Shoe Be Do (BBI), Galeriji Boris Smoje, te putem portala kupikartu.ba.

Povodom 25 godina od izlaska prvenca Pozitivna geografija (1984) Bajaga i Instruktori su se otisnuli na slavljeničku turneju, koja je počela prošle godine u Severnoj Americi. Da su institucija srpskog i jugoslovenskog rokenrola Bajaga i Instruktori su još jednom dokazali jesenas koncertima u dve ispunjene Cibonine dvorane u Zagrebu i tri Sava centra u Beogradu.

makonda-tracker