Zabranjeno pušenje: Nezapamćena gužva na Sarajevskom koncertu

0
Za koncert Zabranjenog pušenja u Domu mladih u Sarajevu, vladalo je veliko interesovanje, tako da je publika u redu dugom sto metara čekala da uđe na koncert.
foto: promo
foto: promo

U petak 26. februara, jedna od najpopularnijih grupa na našim prostorima, Zabranjeno pušenje održala je koncert povodom  izlaska albuma Muzej revolucije i u Sarajevu. Jedan od njihovih mnogobrojnih obožavatelja izmerio je na Google Earthu dužinu reda publike koja je čekala na ulazak u sarajevski Dom mladih te večeri. Red je bio dugačak gotovo sto metara, a Sarajlije koje prate muzička dešavanja u gradu kažu da se tako nešto nije dogodilo još od sredine osamdesetih godina.

Dan nakon sarajevskog koncerta, Zabranjeno pušenje je prvi put nakon dvadest godina godina nastupalo u Novom Sadu. Klub Trema nije bio rasprodat kao sarajevski Dom mladih, ali je bio ispunjen gotovo do poslednjeg mesta. Sejo Sexon je nakon koncerta izjavio da je imao ozbiljnih problema s intonacijom tokom koncerta jer od glasnog pevanja publike nije čuo apsolutno niti jedan instrument na bini, pa je bio prinuđen da koncert otpeva napamet.

Izveštaj sa koncerta pod naslovom Nije moglo jače i bolje i video intervju koji je napravljen neposredno nakon koncerta za sarajevski portal sarajevo-x.com možete pogledati na linku:

makonda-tracker