ne propustite

Parobrod - Das Boot: Džez ponedeljkom u Beogradu

0
Kulturni centar Parobrod već 7. sezonu, institucionalno podržava popularnu muziku.
foto: Promo
foto: Promo

Od RockNDorćoll-a, preko unplugged koncerata do pijanista - džez i pop klasika u klavir holu Arsena Dedića. Paralelno, postoje i “Jazzvremova”, prvi i “Matija Ban – letnji dan”, drugi džez festival, nastali u našoj prestonici u koprodukcija Parobroda i njegovog džez kluba Das Boot kao open air aktivnost za sezone proleće leto.

 

A za svoju četvrtu sezonu jezen-zima Das Boot džez bar Parobroda, u najlepšoj gradskoj intimi svog podruma, po uzoru na čuveni Njujorški “Village Vanguard” uvodi avangardnu novinu u našoj prestonici – džez muzički program ponedeljkom. To je onaj dan kada u Beogradu skoro pa nema ništa, a svako ko je namerno/slučajno preskočio socijalni život vikendom ili poželeo muzički antistres od početka radne nedelje, imaće izbor od tri različita žanra džeza.

 

Tzootzoonga ansambl je beogradski mediteran – swing kvartet, koji izvodi džez standard i popularne melodije iz sredine proslog veka u bosa nova i swing aranžmanima. Tu reprezentaciju sačinjavaju: Milos Punišic - harminika/kvatro, Milica Radojević - vokal/klavir, Branislav Radojković - kontrabas/bas i Tom Fedja Franklin- bubanj/perkusije.

 

Trio Gorana Grbića je ad hoc tribute posvećen klasicima prošlog veka, interpretatorima od Čet Bejkera do Glen Milera, kompozitorima od Geršvina do Kraljića. Ovaj kamerni minimum pored Grbića na trubi čine još Goran Potić na gitari i Miloš Čolović na kontrabasu.

 

Ognjen Gotovčević Quartet je snagom i energijom, novi džez izraz zasnovan na Berkli školi, čiji je Ognjen student. Pored njega na saksofonu tu su još i Andrija Hristić-piano, Boris Šainović-double bass,
Nikola Banović-bubnjevi.

 

Ulaz je slobodan, program počinje od 22h, već od ovog ponedeljka 17. oktobra navedenim redosledom…Ko nije ili i ko jeste bio u Njujorku, nek pronađe podudarnost našeg prostora i Vanguard kulta. 

makonda-tracker