tuga ne jenjava

Zvezdanim nebom: Hiljade obožavalaca okupilo se u znak sećanja na Tošeta Proeskog

0
Devetu godinu zaredom u glavnom gradu Makedonije, sinoć je održana tradicionalna muzička manifestacija “Zvezdano nebo”, u znak sećanja na Tošeta Proeskog.
foto: Steruli Šterjoski
foto: Steruli Šterjoski

Obožavaoci se ovom prilikom prisećaju 5. oktobra 2007., dana kada je Toše održao svoj posledni koncert u Skoplju na tamošnjem gradskom stadionu. Hiljade fanova nikad prežaljenog makedonskog slavuja, sinoć se tako ponovo okupilo na trgu u Skoplju, kako bi slušali i pevali njegove pesme.

 

Tom prilikom na velikom video zidu emitovan je video zapis sa koncerta iz 2007. godine, a u pozadini je išla pesma 'Bože, brani je od zla', verzija koju je Toše otpevao u kućnoj atmosferi uz gitaru.

 

Brojni poštovaoci Tošeta Proeskog, takođe se tradicionalno sastaju početkom oktobra i učestvuju u dobrovoljnom darivanju krvi, a tako je bilo i juče u zagrebačkoj Petrovoj bolnici.

 

foto: Steruli Šterjoski

Upravo je svojom humanošću i sam Toše pomagao onima kojima je to bilo potrebno, a ljudi koji su ga voleli nastavljaju njegovim putem.

 

Dobro je činiti dobro, a Tošetove reči 'Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.' i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog čoveka, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

 

 

makonda-tracker