ne smete propustiti

Ciklus koji smo čekali: Hor i ansambl Alliluia izvodi najlepšu muziku u najlepšem ambijentu (FOTO)

0
Muzička omladina Beograda i ove jeseni organizuje ciklus koncerata "Ponovo u Cvijeti" u jednom od najlepših beogradskih zdanja – Paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu.
foto: Promo
foto: Promo

Ciklus koncerata traje od 30. septembra do 21. oktobra. Dva puta nedeljno, publika može da uživa u koncertima najrazličitijih muzičkih žanrova kao što su gospel,džez, pop, blues rock, tango ali i klasična i duhovna muzika! Ulaz za sve koncerte je slobodan!

 

Veče posvećeno duhovnoj muzici biće održano u četvrtak 13. oktobra od 19:30 č. u znaku koncerta pod nazivom „Odjeci Studenice“. Ljubitelji duhovne muzike imaće priliku da uživaju u kompozicijama pravoslavne duhovne muzike srpskih, ruskih, grčkih i bugarskih autora od XIII do XXI veka uz sofisticirani zvuk ženskog tria i mešovitog hora „Alliluia“ iz Beograda.

 

foto: Promo


Hor i ansambl „Alliluia“ osnovan je 2014. godine u Beogradu. Do sada je već ovenčan značajnim priznanjima kao što su „Zlatna medalja“ na internacionalnom horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti u Bijeljini“ (2016), „Nagrada za najbolje izvedeno duhovno delo“ na međunarodnom horskom festivalu „Zlatna vila“ u Prijedoru (2016). Hor i ansambl „Alliluia“ je takođe i dvostruki pobednik festivala duhovne muzike „Horovi među freskama“ u Beogradu (2015,2016). Dirigent i osnivač je Milica Radivojević.

 

foto: Promo


 

makonda-tracker