muzika za dušu

Na radost svih obožavaoca: Ana Popović kraljica bluza ponovo u Beogradu

0
Pravo iz Los Anđelesa, gde živi i i radi proteklih nekoliko godina, jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičara, Ana Popović stiže u Beograd
foto: Promo
foto: Promo

Kraljica bluza se vraća u Beograd! Nakon legendarnog, unapred rasprodatog, koncerta u januaru 2014 i reprize na otvaranju Mikser festivala u junu 2015, ćuvena bluz gitaristkinja, Ana Popović, 14. januara 2017. godine će još jednom obradovati domaću publiku nezaboravnim nastupom u Mikser House-u.

 

 

Pravo iz Los Anđelesa, gde živi i i radi proteklih nekoliko godina, jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičara, Ana Popović stiže u Beograd. Upravo iz tog grada su je životni put i karijera poveli preko Holandije, pa čak do Memfisa, svetske prestonice bluza.

 

 

foto: Promo

Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara i jedina gitaristkinja koja je bila deo all-star ture “Experience Hendrix” 2014. Ana ima brojne nominacije i osvojene nagrade u Evropi i Americi, a nastupala je sa raznim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga, a već godinama je zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

 

foto: Promo

Ovoga puta, Ana Popović će publici predstaviti svoj novi, i u dosadašnjoj karijeri najambiciozniji, projekat “Trilogy” (Trilogji), izanje u kojem je objavila čak tri albuma u jednoj! Trilogija se sastoji od 23 fnk, rok/bluz i džež numera koje su producirane od strane dobitnika Gremija koji je radio sa Lorin Hil i Karlosom Santanom, Vorena Rikera (Warren Riker), dobitnika Gremija Toma Hembridža (Tom Hambridge) i Delfeja Marselisa (Delfeayo Marsalis), jednog od najpoznatijih trombonist, kompozitora i producenata u svetu džeza danas. 

makonda-tracker