U oktobru

Solistički koncert: Sopran Albina Smajlović u Beogradu (FOTO)

1
Albinu će na klaviru pratiti pijanista Milivoje Veljić, a kao gosti koncerta nastupiće bariton Marko Kalajanović i tenor Mladen Prodan...
foto: Promo
foto: Promo

Na pogramu su dela Gotovca, Pučinija, Katalanija, Lehara, Verdija i Bizea.

 

Sopran Albina Smajlović održaće solistički koncert u Ustanovi Gvarnerius, u  ponedeljak 3. oktobra 2016. godine u 20 sati.

 

foto: Promo

Albina Smajlović je rođena je 1982. godine u Gradišci. Diplomirala je na Odseku za srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Banjaluci, a potom i solo pevanje na Akademiji umetnosti u Banjaluci. Vokalnu tehniku usavršavala je kod Dragoslava Ilića, a trenutno se usavršava kod Stojana S. Gančeva.

 

Dobitnica je brojnih nagrada: prva i specijalna nagrada na Republičkom takmičenju (2005. i 2007.), prva nagrada na takmičenju „Lazar Jovanović“ u Beogradu (2005. i 2010.), treća nagrada na takmičenju „Nikola Cvejić“ u Rumi (2005.), druga nagrada na takmičenju „Bruna Špiler“ u Herceg Novom (2009.).

 

Pohađala je majstorske kurseve kod renomiranih operskih pevača i pedagoga, baritona Toma Krausa, na Muzičkoj akademiji u Francuskoj (Academie musicale de Villecroze 2011.) i američke mecosopranistkinje Dženifer Larmur, u organizaciji beogradskeOperose, 2016. godine. Sarađivala je s Banjalučkom filharmonijom i bila članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

 

Učestvovala je na Muzičkom festivalu "Nei suoni dei luoghi“ u Italiji 2013. godine, gde je održala celovečernji koncert. Ostvarila je brojne zapažene nastupe u zemlji i inostranstvu. Članica je Udruženja pevača operske muzike “Figaro” iz Banjaluke.

makonda-tracker