Faithless u Beogradu

0
Najpopularniji dens sastav Faithless održaće eksluzivni koncert u subotu 24. aprila u beogradskom Expo centru. Po izričitoj želji benda koji je oduševljen prijemom ovdašnje publike, menadžement popularnog britanskog sastava tražio je od Avalon produkcije da or
foto: promo
foto: promo

Budući da je u pitanju premijera pune koncertne postave benda Faithless na novoj turneji, uslov je da oba koncerta budu limitiranog kapaciteta do 2500 posetilaca. Tako će i beogradski Expo centar biti adaptiran na polovinu svog kapaciteta uz specijalnu produkciju koju popularni Britanci spremaju za novu svetsku turneju pod sloganom Calling All The Faithful.

Avalon produkcija je i ranije organizovala sve njihove nastupe u regionu, a poslednji koncert grupe Faithless u Beogradskom sajmu 2005. godine okupio je 12.000 fanova. I ove godine kao regionalni promoter, Avalon će organizovati koncerte grupe Faithless u Skoplju i Beogradu. Posle razmene energije sa ovdašnjom publikom, Faithless kreću na turneju po velikim dvoranama i na letnjim festivalima od kojih su već potvrdili nastup na čuvenom Global Gathering festivalu.

Početak prodaje ulaznica za celu turneju biće u četvrtak 25. februara od 9 časova. Od tog trenutka i svih 2500 ulaznica za eksluzivni koncert u Beogradu prodavaće se po jedinstvenoj ceni od 2990 dinara na blagajnama Bilet servisa (biletservis.rs), Card servisa (tickets.rs) i Eventima (eventim-yu.com).

Fanovi benda će putem sajta Faithless.co.uk imati priliku da poruče prve ulaznice već 23. februara od 13 časova kada će biti objavljene i detaljne informacije o novoj turneji i šestom studjskom albumu koji se očekuje ovog proleća!

Novi album Calling All The Faithful već su nezvanično najavile dve nove pesme Sun To Me i Not Going Home koje su se pojavile u vidu remiksa Erica Prydza i Gui Boratta. Uskoro se očekuju i prve singl verzije, kao i novi spotovi po čemu su Faithless oduvek bili prepoznatljivi.

Dok spremaju punu koncertnu turneju, autorski tandem Maxi Jazz i Sister Bliss uradiće i promotivnu seriju od deset nastupa u klupskom formatu pod imenom Faithless Sound System koja je počela 10. februara a završiće se 27. marta na Ultra Music festivalu u okviru prestižne Winter Music konferencije u Majamiju.

Faithless u punoj koncertnoj postavi dolaze na eksluzivni koncert u Beogradu, što je poznato kao neprikosnovena koncertna atrakcija. Pored brojnih muzičara i vokala koji prate Sister Bliss i Maxi Jazza, živi doživljaj pojačava uvek vanserijska produkcija po kojoj su Faithless zaslužili status globalnog dens fenomena.

Faithless su pre 15 godina osnovala tri vodeća člana, MC i frontmen Maxi Jazz (Maxwell Fraser), DJ i klavijaturistkinja Sister Bliss (Ayalah Bentovim) i producent benda Rollo (Rowland Armstrong). Već sa prvim singlovima Insomnia i Salva Mea ulaze u prvih 10 na britanskoj listi, dok na američkoj dens listi oba singla ubrzo postaju fenomeni na samom vrhu liste. Vrtoglav uspeh benda nastavljaju i njihovi sledeći hitovi God Is A DJ, We Come 1 i Muhammad Ali, a prva tri albuma Reverance, Sunday 8PM i Outrospective postižu zlatne tiraže.

Faithless paralelno kreiraju euforiju i praktično menjaju pravila na svetskoj koncertnoj sceni svojim upečatljivim i energetski izuzetno nabijenim nastupima na velikim svetskim festivalima. Koncertni uspeh krunišu i širokom afirmacijom kada snimaju singl One Step Too Far sa visokotiražnom britanskom pevačicom Dido. Ubrzo slede izuzetno inovativni singlovi Mass Destruction, I Want More i Miss U Less, See U More sa albuma No Roots koji je 2004. godine osvojio prvo mesto britanske top liste i praktično zagarantovao dugovečnost ovog velikog benda.

Već sledeće godine Faithless se ponovo penju na sam vrh top liste i probijaju trostruki platinasti tiraž sa prvom kompilacijom najvećih hitova Forever Faithless koja izlazi i kao DVD sa izuzetnom videografijom benda. Kompilaciju obeležava i sjajna saradnja sa talentovanom i tada još uvek neafirmisanom engleskom pevačicom Estelle koja peva po mnogima jednu od najboljih Faithless pesama Why Go?.

Peti studijski album To All New Arrivals donosi svež plesni zvuk, a poseban uspeh doživljava kroz brojna remiks izdanja singlova Bombs i Music Matters koja je trenutno veoma aktuelna u klubovima, na svetskim radio stanicama i MTV-u sa fenomenalnim novim spotom i remiksom koji je uradio švedski house velikan Axwell. Inače, pored navedenih, neki od najvećih svetskih producenata su remiksovali Faithless, a među njima su i Tiesto, Dave Clarke, Armand Van Helden, Ferry Corsten, Zinc, Mark Knight, Paul Jackson i brojni drugi.

Faithless su izdali i tri koncertna DVD izdanja Live at Amsterdam, spektakularni Live at Alexandra Palace, kao i nedavni Live at Moscow gde na eksluzivnom koncertu nastupaju zajedno sa gudačkim orkestrom.

Pogledajte odlomak sa zvaničnog snimka koncerta u Londonu: 

 

makonda-tracker