Povodom 46 godina od obeležavanja smrti

Specijalni gost Hendrix Day-a: Tihomir Pop Asanović

0
Povodom 46 godina od obeležavanja smrti Džimija Hendriksa, u Mikser House-u će se 16. septembra od 21 čas, održati tribjut koncert posvećen legendarnom gitaristi. Koncert koji je isprva zamišljen kao nastup beogradskog power-blues trija Texas Flood, uz nekoliko specijalnih gostiju, prerastao je u pravi mini festival koji će okupiti osam generacija rock'n'roll-a.
foto: Promo
foto: Promo

Među njima se posebno izdvaja Tihomir Pop Asanović. legendarni rok klavijaturista i nekadašnji član grupe Time, koji svoj nastup u čast Džimiju Hendriksu poklanja publici i kao svojevrsnu nadoknadu za otkazivanje koncerta Tajma, koji je trebalo da se održi upravo 16. septembra:

 

"Trebalo je da dođemo u originalnoj postavi TIME-a ali zbog nesuglasica nismo uspeli ovaj put. Usledio je poziv Mikser House-a da dođem da gostujem na Hendrix Day-u i meni je bila čast da taj poziv i prihvatim. Nisam bio u Beogradu skoro 40 godina, skupio sam dobru beogradsku ekipu muzičara i jedva čekam da ponovo zasviram pred beogradskom publikom”, rekao je slavni gitarista Tajma.

 

Pop Asanović će nastupiti u dva bloka, gde će u prvom izvesti čuvenu „Majko zemljo“ zajedno sa Texas Flood-om, a u drugom zasvirati u fjužn džez maniru sa čuvenim Maljoković bendom.

 

Jedinstveno veče uživanja za sve prave zaljubljenike u rock'n'roll otvoriće beogradski blues rock power trio Texas Flood, koji od svog samog početka ima na repertoaru i Hendriksove pesme, a pre šest godina su prvi put izveli program posvećen samo njemu, od kada i nastavljaju tradiciju odavanja pošte legendarnom gitaristi.

 

Texas Flood-u će se na bini, kao specijalni gosti, pridružiti i jedan predstavnik naše mlađe rock generacije Ivan Milenković, frontmen power trija Blues Mašina, Miodrag Bata Kostić, po mnogima jedan od najboljih ex-yu gitarista, bivši član YU Grupe i učesnik čuvenog Jugotonovog projekta i albuma Kongres rock majstora, bluz pijanistkinja i kantautorka Katarina Pejak, ovog puta za Hammond orguljama i maestro trube Goran Grbić. Svi oni daće sigurno novu dimenziju načinu na koji Texas Flood tretira Hendrixovu muziku i dodatnu boju njihovom power rock blues zvuku.

makonda-tracker