Najveći diskografski događaj u regiji

Lačni Franz objavio dugoočekivani album Svako dobro

0
Nakon pauze od preko dve decinije, čuveni slovenski bend Lačni Franz pod vođstvom podjednako kultnog Zorana Predina objavio je studijski album "Svako dobro" u izdanju Croatia recordsa.
foto: Fonet
foto: Fonet

Reč je o jednom od najiščekivanijih albuma zadnjih godina i najvećih diskografskih događaja u regiji, koji donosi deset Predinovih autorskih pesama, a svoj doprinos kao autor muzike na jednoj pesmi je dao i Oto Rimele.

 

Snimanje, miks, mastering i produkciju albuma potpisuje Anej Kočevar. Zanimljivo likovno oblikovanje je delo Špela Nebeca. Album je najavljen dinamičnim singlom "Daj pusu! Daj pusu!", koji je označio studijski povratak Lačnog Franza pod Predinovim vođstvom, nakon čak dvadeset i dve godine.

 

Zajedno s albumom, Lačni Franz objavljuje drugi singl "Vaš as na deset" za koji su snimili i spot u režiji Anđela Jurkasa. Spot je premijerno emitovan na CMC televiziji.

 

foto: Promo

Lačni Franz jedan je od najglasovitijih regionalnih sastava 80-ih i početka 90-ih, a Zoran Predin nesumnjivo deo najužeg kruga najvećih kantautora ovih prostora.

 

Na CD-u "Svako dobro", Predin i njegov sastav donose fantastičnu kombinaciju onoga po čemu su pojedinačno i zajedno zaslužili svoj status – odlične, žive bendovske svirke i inteligentno duhovitih tekstova pojedinačne, ali i društvene tematike.

makonda-tracker