Bajaga i Instruktori u Osijeku

0
U nastavku slavljeničke turneje povodom 25 godina benda Bajaga i Instruktori nastupiće petog marta u Osijeku u novoj dvorani Gradski vrt, građenoj specijalno za Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2009. godine.
foto: Braca Nadeždić
foto: Braca Nadeždić

- Nova dvorana, novo mesto za svirku, novi izazov. Posle rata u Osijeku smo dva puta svirali, u staroj sali (Zrinjevac), a sada na slavljeničkoj turneji idemo u njihovu novu arenu. Tu je već bio Čola, i tu stane do 7.0000 ljudi. Svi kažu da je dobra dvorana - kaže Momčilo Bajagić Bajaga za sajt agencije Long Play.

Od velikih gradova bivše Jugoslavije Bajagu i Instruktore posle Osijeka očekuju do maja koncerti u Sarajevu, Skoplju i Ljubljani.

Bajaga i Instruktori poslednji put su nastupili u Osijeku u jesen 2006. godine u dvorani Zrinjevac. Ulaznice za novi koncert u Osijeku Bajage i Instruktora prodavaće se po ceni od 100 kuna u pretprodaji i ako ih bude 120 kuna na dan koncerta, a početkom idućeg nedelje moće se kupiti on-line u gradovima širom Slavonije. Hrvatski organizator koncerta je Croatia Concert.

Bajaga i Instruktori prošlog proleća otisnuli su se na slavljeničku turneju povodom 25 godina od prvenca Pozitivna geografija, u okviru koje su obišli Severnu Ameriku i svirali u dve ispunjene Cibonine dvorane u Zagrebu i tri beogradska Sava centra.

makonda-tracker