Miško Plavi nastupa u Domu omladine

0
Šest godina nakon poslednjeg solističkog nastupa u Beogradu, Miško Plavi pravo iz Japana stiže pred prestoničku publiku sa novim repertoarom, a nastupiće u Domu omladine 21. februara od 21 čas
foto: promo
foto: promo

Nakon velikog uspeha koji je doživeo prošle godine na dve japanske turneje, Miško Plavi je odlučio da isti program koji uspešno izvodi pred svetskom publikom predstavi i Beograđanima. Program je sastavljen od Miškove autorske muzike kroz koju provlači elemente kompozicija drugih autora najrazličitijih žanrova - od istoka do zapada. Jak uticaj na njegov rad ima i etno muzika sa balkanskih prostora.

Na muzičkoj sceni pojavio se početkom osamdesetih godina, a učestvovao je u stvaranju novog talasa kao član nekoliko bendova. Profesionalno počinje da se bavi muzikom u bendu D-Boys, a radio je i sa Pilotima i EKV-om. Sa grupom jugoslovenskih i grčkih muzičara 1996. godine učestvovao je kao basista, harmonikaš, klavirista, aranžer i producent na albumu grčke pevačke zvezde Miciasa Manolisa. Od 2000. do 2002. godine komponuje filmsku muziku za francusko-američku kompaniju Toloda. Radio je na tri filma sa rediteljem Žan Mark Barom: Lovers, Too much flesh i Being light. Sva tri soundtreka objavio je Virgin France. Komponovao je muziku za film Sivi kamion crvene boje u režiji Srđana Koljevića.  

Od 2000. godine svirao je na više od 150  koncerata širom Japana, nastupajući solo na harmonici sa autorskim programom Music Around the World. Sa svojim triom, u sastavu Miladin Stojković - bas i Feđa Franklin – bubnjevi, 2008 godine imao je turneju po Japanu u najelitnijim koncertnim prostorima.

Za japansko trzište objavio je cd Super best of Miško Plavi 2007. godine, a dve godine kasnije i cd Live in Japan. Za domaće tržište objavio je album Istok ljubi zapad koji obuhvata njegov rad u periodu od 2000. do 2007. godine.

makonda-tracker