Srđan Marjanović: Vraćam se na mesto zločina

U okviru promocije muzičkog izdanja pod nazivom Poslednji album, kantautor Srđan Marjanović otkriva da se raduje što će osmog marta održati koncert u Domu omladine za koji ga vežu neke od najlepših uspomena.
0
1 / 2 Foto: Promo

Muzičar Srđan Marjanović je jedan od retkih kantautora i gitarista, koji se na muzičkoj sceni održao proteklih 35 godina. Publika je u prilici da trenutno uživa u numerama sa njegovog četrnaestog solističkog albuma. U pitanju je dupli CD, na jednom se nalazi 18 najvećih hitova iz Srđanove duge karijere, dok se na drugom nalazi deset potpuno novih pesama. Izdanje nosi simboličan naziv Poslednji album, što možda znači da ih Marjanović neće više objavljivati, ili se može odnositi samo na formu, jer je diskove kao tonske nosače sve više zamenilo jednostavno preuzimanje muzike sa interneta.

Specijalni gost na albumu je slovenački kantautor i rok publicista Tomaž Domicelj, koji zajedno sa Marjanovićem izvodi kompoziciju Ko te pita. Pesmu koja je delom na srpskom, a delom na slovenačkom, prati i spot snimljen u Beogradu i Ljubljani.

Povodom predstojeće koncertne promocije novog albuma, osmog marta u Domu omladine u Beogradu, Srđan nije krio oduševljenje prostorom u kome će nastupiti.

- Ubica se uvek vraća na mesto zločina! Posebno mi je drago što ću svirati u legendarnoj koncertnoj sali, u kojoj je sve i počelo, tu sam nastupao sa svojim triom još davne 1975. godine. Naravno, prostor je u međuvremenu renoviran američkom donacijom, tako da publiku očekuju izuzetan razglas i rasveta i naravno poseban muzički doživljaj. Na koncertu će me pratiti ceo bend, a posebno drag gost biće nam Tomaž Domicelj, kolega i prijatelj iz Ljubljane - otrkio je Marjanović, karte za njegov koncert su u pretprodaji na blagajni Doma omladine, po ceni od šest stotina dinara.

makonda-tracker