Talentovani mališani

Ovo ne smete propustiti: Počinje letnja turneja Regionalne dečije filharmonije

0
S repertoarom "Listening to the Films", mladi umetnici će nastupiti u Sarajevu, Ljubljani, Zagrebu i Beogradu.
foto: Promo
foto: Promo

Regionalna dečja filharmonija  okuplja  mlade muzičare iz SarajevaLjubljane, Zagreba, Beograda i Skoplja kako bi usavršili postojeće i stekli novo  znanje iz oblasti muzike, i doprineli kulturnoj razmeni među najmlađima u regionu, kroz kreiranje inovativnih muzičkih sadržaja. Letnja turneja počela je boravkom orkestra u Ljubljani, na letnjoj akademiji “Branimir Slokar” koja je jedna od najposećenijih letnjih akademija u Evropi u oblasti klasične muzike, gde će se održati prvi koncert 10. avgusta u koncertnoj dvorani hotela Grand Union. Sledeći nastup biće održan u  Zagrebu 11.08. u Letnjem kinu Gradac,a svoj dolazak je najavio i gradonačelnik Zagreba, gospodin Milan Bandić. Za kraj avgusta planiran je veliki koncert u Beogradu.

 

foto: Promo

Na repertoaru pod nazivom “Listening to the Films” naći će se muzika filmskih hitova „Roki“, „Pirati sa Kariba“, „Bilo jednom na Divljem Zapadu“, „Ratovi zvezda“, „Šindlerova lista“, “Skyfall”  i drugih. Svi koncerti biće besplatni za publiku.

Regionalna dečja filharmonija (Unated Children Philharmonic Orchestra) je projekat u organizaciji fondacije „Deca deci“ započet 2015. godine u Beogradu, kada je orkestar prvi put nastupao u Kolarčevoj zadužbini na tradicionalnom Novogodišnjem  gala koncertu, pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh.

 

foto: Promo

Članovi Dečje filharmonije su talentovani đaci nižih i srednjih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. 

 

Dečja filharmonija je osnovana je 2007. godine. Svojim aktivnostima fond podržava razvoj i školovanje mladih muzičkih talenata Srbije i popularizuje muzičko obrazovanje i klasičnu muziku. Takođe, fondacija „Deca deci“ u saradnji sa fondacijom “Novak Đoković” organizuje i javne časove muzike u cilju edukacije i razvoja dece predškolskog uzrasta.

makonda-tracker