proslava dostojna kralja

Američka legenda koju obožavaju sve generacije: Toni Benet danas slavi 90. rođendan

0
Dobitnik 19 Gremi nagrada, Toni Benet je izvođač koji se nije plašio da se okuša u različitim žanrovima i stilovima, pa ga rado prihvataju različite generacije.
foto: Promo
foto: Promo

Njegova impozantna diskografija uključuje čak 57 studijskih albuma, 11 live albuma, 31 kompilaciju i 81 singl, dok ponosno drži rekord kao najstariji umetnik u muzičkoj istoriji čiji se album našao na mestu #1 Bilbordove liste.

 

Benetu je to pošlo za rukom s albumom , “Cheek To Cheek”, koji je snimio sa pevačicom i glumicom Lejdi Gagom, pre dve godine, dakle kada je imao 88 godina!

 

Rođen u mestu Astoria u Njujorku, 3. avgusta 1926, Bennet je doživeo neverovatan uspeh, koji je bez presedana u istoriji muzičke industrije!

 

Danas punim 90 godina, a osećam kao da sam tek počeo i radujem se svakom novom danu”, izjavio je Benet i dodao:”Oduvek sam voleo da nastupam pred publikom i da delim muziku koju volim sa čitavim svetom”.

 

Karijera čuvenog pevača proteže se na duže od 60 godina, sa takvim best-seller albumima, kao što su “I Left My Heart in San Francisco” (1962), “MTV Unplugged: Tony Bennett” (1994), “Duets: An American Classic” (2006) i “Duets II” (2011) – od koji je svaki prodat u preko milion primeraka. Samo u poslednjih deset godina, Bennett je prodao 10 miliona ploča!

 

Za Benetov 80.rođendan (2006), američka TV mreža NBC organizovala mu je veliku rođendansku proslavu, koja je kao NBC TV specijal -“Tony Bennett: An American Classic”, osvojila 7 Emi nagrada!

 

Stoga, za proslavu pevačevog 90. rođendana, kuća NBC ponovo priprema veliki dvočasovni specijal “Tony Bennett Celebrates 90: The Best Is Yet to Come”. U programu će učestvovati najznačajniji umetnici, a od onih koji su do sada najavljeni, tu su Andrea Bočeli, Majkl Bublé, Areta Frenklin, Lejdi Gaga, Bili Džoel, Elton Džon, Dajana Krol, Kej Di Lang, Rufus Vejnrajt i Stivi Vonder.

 

foto: Promo

Podrazumeva se, naravno, da će i slavljenik imati svoj nastup, a među gostima naći će se i takve filmske i televizijske zvezde kao što su Alek Boldvin, Stiv Bušemi, Kevin Spejsi, Džon Travolta, Brus Vilis i Homer Simpson.

Pošto smo proslavili Tonijev 80. rođendan, mislimo da je više nego prigodno da ispoštujemo i njegov 90, pravu prekretnicu za najvećeg živog pevača zabavne muzike”, izjavio je Robert Grinblat, predsednik NBC Entertainment i dodao:“Srećan rođendan, Toni, tvoja dostignuća su epska, a tvoj glas bio je soundtrack četiri različite generacije, što uliva strahopoštovanje svima u muzičkoj industriji”.

“Veliko mi je zadovoljstvo što NBC priprema specijal u čast mom rođendanu, a posebno što će tome prisustvovati mnogi predivni umetnici sa kojima sa sarađivao i kojima se divim”, izjavio je uzbuđeni Toni Benet.

makonda-tracker