obradovala publiku

Ispunila san pokojnog supruga: Novi album Selin Dion – Encore Un Soir 26. avgusta

0
Selin Dion je najavila da će njen novi studijski album “Encore Un Soir” , izaći 26.avgusta.
foto: Promo
foto: Promo

Istoimeni prvi singl koji najavljuje novo izdanje komponovao je Jean-Jacques Goldman, a ta saradnja je bila dugogodišnji san pokojnog supruga pevačice.

 

Tokom čitave svoje karijere, Selin Dion redovno objavljuje albume kako na engleskom jeziku, tako i na svom maternjem, francuskom, a “Encore un soir” će bit njen najnoviji.


Ono što naročito obećava kvalitet budućeg studijskog albuma je njegova duga lista izuzetnih saradnika:


Po prvi put, legendarni Francis Cabrel i Serge Lama zajedno su napisali pesmu baš za Selin


Jacques Veneruso, njen najverniji prijatelj, koji je svet zadužio takvim biserima poput “Je ne vous oublie pas” i“Parler à mon père”, napisao je i komponovao novu pesmu za nju takođe.


Grand Corps Malade, koji je već sarađivao sa pevačicom na albumu “Sans attendre”, takođe je ponudio svoju poeziju i ovoga puta.


Novi saradnici dodati su muzičkoj porodici pevačice, pa je tako, Zaho koji je već dokazao pesmom “Tourner la page” da zna kako da pravi hitove pomešanih žanrova, učestvovao i na novom izdanju.


Florent Mothe i Mutine dodali su svoja imena pričama koje nose više pop atmosferu.


Obzirom da je Kvebek uvek blizu njenom srcu, pevačica je želela je da posveti pažnju bogatoj muzičkoj istoriji toga kraja, obradom klasika “Ordinaire”, koji je u originalu izvodio Robert Charlebois.


Marc Dupré, visoko tiražan umetnik iz Kvebeka i autor mnogih hitova, takođe je saradnik na novom albumu pevačice.


Možda najinteresantnije je da će se na novom albumu naći i kompozicija “À la plus haute branche” čiji je autor Daniel Picard, a koja je prema najvećem broju glasova izabrana među 4000 prijavljenih pesama, na takmičenju koje je organizovano na sajtu Selin Dion


Selin Dion je trenutno na svetskoj turneji koja obuhvata 28 gradova, a među njima je bio i Pariz, gde je imala čak 9 raspodatih koncerata koje je ukupno videlo 110.000 fanova. 


 

makonda-tracker