lepe vesti

Njegovi fanovi u Srbiji su oduševljeni: Džiboni će uskoro održati dva koncerta u Beogradu!

0
Splitski kantautor Džiboni, koji je nedavno objavio zajednički album "Familija" sa Oliverom Dragojevićem, vraća se pred beogradsku publiku koncertima 11. i 12. novembra u Sava centru, u organizaciji promoterske kuće Long Play.
foto: Ivana Vučić, Aquarius Records promo
foto: Ivana Vučić, Aquarius Records promo

Nakon što je danima unapred rasprodao tri Sava centra u decembru 2014. godine, Zlatan Stipišić-Džiboni ponovo dolazi u prestižnu beogradsku dvoranu kako bi predstavio svoj deo "Familije".

"Naravno, beogradska publika će čuti neke pesme s 'Familije', ali će koncerti biti presek čitavog mog rada. Nove pesme zaslužuju da stoje s najboljim starima. Kad neko predstavlja novi album, zna udaviti novima pesmama, ili bude premalo novih, pa je dosadno. Treba ispoštovati publiku kojoj stare pesme znače mnogo. Ali moraš svirati i nove, čime pokazuješ da nisi za staro gvožđe", kaže Džiboni.

foto: Ivana Vučić, Aquarius Records promo

 

Nekadašnji frontmen splitskih hard rokera "Osmi putnik" Zlatan Stipišić se početkom devedesetih otisnuo u samostalnu kantautorsku karijeru, stvorivši jedinstven muzički izraz spajanjem savremenih pop i rok strujanja sa zvukovima tipičnim za dalmatinski duh i podnevlje, što se može čuti u moru hitova kakvi su "Oprosti", "Žedam", "Libar", "Tempera"...

 

Tokom godina Džiboni je pisao i pesme za Olivera, među kojima treba izdvojiti "Cesaricu", jedan od najvećih i najznačajnijih hitova pevačeve karijere.

 

"Familija" stiže sada kao kruna dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje dvojice muzičara. Osim nekoliko pesama koje na "Familiji" peva Oliver, tu su i dueti "Sreća" i "Moja si kuća", dok Džiboni sam izvodi "Onako, od oka", "Bella Figura, Bella Pitura", "Udica" i "Nisi više moja bol".

 

foto: Ivana Vučić, Aquarius Records promo

"Tokom jednog druženja s Oliverom pokazao sam mu pesme na kojima sam radio. Došli smo na ideju da ih otpevamo zajedno. I tako, mi pevamo, sviramo, svako malo ulaze Oliverovi unuci, njegova Vesna je tu, moja Sanja na telefonu, cela familija je stalno tu, i najbolje je da se album zove ‘Familija’. Običaj je da album nazoveš po pesmi, ali je ispalo najspontanije da se zove kako je i nastao", objašnjava Džiboni.

Album "Familija", gde je Džiboni kompletan autor muzike i stihove, začinilo je učestvovanje vrsnih muzičara kakvi su svetski priznati basista Pino Paladino, bubnjar Manu Kače, gitaristi Stiv Stivens, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić.

makonda-tracker